Collenburg, Joke van - Aspecten van (gescheiden) nierfunctieond

Schrijver:
Titel: Aspecten van (gescheiden) nierfunctieonderzoek bij kinderen.
Taal: Nederlands
Uitgever: -
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1980, 183 blz. Met foto's.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Proefschrift Erasmus Universiteit Rotterdam. Met het stellingenblad

Samenvatting:

Zodra bij een patiënt een afwijking aan nieren en/ of urinewegen wordt geconstateerd of zelfs maar wordt vermoed, zal van deze patiënt zeker de nierfunctie worden onderzocht; dit om te zien Of, en zo ja, in hoeverre de betreffende afwijking de nier(en) beschadigd heeft. Beschadiging van nierparenchym leidt immers tot vermindering van nierfunctie. Bij dubbelzijdige nierpathologie zoals glomerulonefritis kan men volstaan met het bepalen van de totale nierfunctie. Ook bij de follow-up van patiënten met dergelijke aandoeningen blijft het bepalen van de totale nierfunctie voldoende om het natuurlijk beloop of het effect van een behandeling na te gaan. Anders is het bij urologische afwijkingen, waarbij vaak een verschil in pathologie en als gevolg daarvan verschil in functie bestaat tussen linker en rechter nier. In die gevallen wil met name de uroloog graag geïnformeerd zijn over het verschil in functie tussen links en rechts; dit als indicatie voor het al of niet doen van een bepaalde ingreep. Ook kan men met gescheiden nierfunctiebepaling het therapeutisch effect van een bepaalde chirurgische ingreep na verloop van tijd nagaan. Urologische afwijkingen op de kinderleeftijd komen veelvuldig voor. Zij kunnen aangeboren of verworven zijn; zij kunnen enkel- of dubbelzijdig voorkomen; zij kunnen al dan niet gepaard gaan met nierfunctiestoornisen. Bij sommige urologische afwijkingen kunnen vorm en/ of grootte van de nier anders zijn dan normaal; bekend zijn de congenitale hypoplastische, dus te kleine nier; de te kleine of juist te grote dysplastische nier; de te grote cystenier; de te grote hydronefrotische nier door obstructie; tenslotte de te kleine pyelonefritische schrompelnier. Terwijl bij de eerste 4 voorbeelden de afwijkende niergrootte al bij de geboorte kan bestaan, kan een pyelonefritische nier pas in de loop der tijd kleiner worden, gaan schrompelen; één en ander hangt hierbij af van het moment waarop de diagnose wordt gesteld en het tijdstip, de duur en mogelijk ook het soort van uitgevoerde behandeling.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.