Rietveld - van Wingerden , Martjoke . ( Redactie . ) [ isbn 978902114

Schrijver:
Titel: Een Buitengewone Plek voor Bijzondere Kinderen . ( Driekwart eeuw kinderstudies in het Paedologisch instituut te Amsterdam [ 1931 - 2006 ] Geillustreerd . ) In 1931 werd in Amsterdam het Paedologisch Instituut (PI) geopend, een creatie van -
ISBN: 9021141361
Taal: Nederlands
Uitgever: Meinema .
Bijzonderheden: genaaide paperback in als nieuwe staat - 1515 - 1e dr 2006 - 247 p - 442 gr
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- van Jan Waterink (1896-1966), die in 1926 was benoemd tot hoogleraar Pedagogiek aan de Vrije Universiteit. Waterink behoorde tot de eerste generatie pedagogen aan Nederlandse universiteiten. Van meet af aan presenteerde het instituut zich als een instelling die vanuit een wetenschappelijke invalshoek 'abnormale' kinderen onderzocht, observeerde en behandelde. Waterink had daarmee een primeur. Andere pedagogen en universiteiten zouden later zijn voorbeeld volgen.
Een buitengewone plek voor bijzondere kinderen beschrijft 75 jaar geschiedenis van het PI. Dat gebeurt vanuit verschillende perspectieven, zoals de samenwerking met de universiteit, de wijze waarop het instituut zichzelf presenteerde, het wetenschappelijk onderzoek en de zorg die het bood. Bijzonder is de bijdrage van personen die een deel van hun jeugd hier doorbrachten of op de werkvloer werkzaam waren als groepsleider of onderwijzer. Het resultaat is een boek dat een bijdrage levert aan de geschiedschrijving van de psychologie, (ortho) pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie.
Door een fusie met De Argonaut, een vergelijkbare instelling in Amsterdam, ging het PI in 2004 op in De Bascule. Zijn 75-jarig bestaan heeft het PI daarom als organisatie niet kunnen vieren, maar de zorg die het driekwart eeuw bood gaat wel onverminderd voort.
Dr. Marjoke Rietveld-van Wingerden is historisch pedagoog en universitair docent pedagogiek aan de Vrije Universiteit.
Als auteurs werkten verder mee: D.J. Bakker, J. Dane, R. Dijkema, H. Heiner en W. Zijl.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rietveld - van Wingerden , Martjoke . ( Redactie . )  [ isbn 9789021141367 ] - Een  Buitengewone  Plek  voor  Bijzondere  Kinderen . ( Driekwart eeuw kinderstudies in het Paedologisch instituut te Amsterdam [ 1931 - 2006 ] Geillustreerd . )  In 1931 werd in Amsterdam het Paedologisch Instituut (PI) geopend, een creatie van -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.