Niebling, Carl - Overheidsbemoeienis Opkomst en ondergang van

Schrijver:
Titel: Overheidsbemoeienis Opkomst en ondergang van de verzorgingsstaat
ISBN: 9789061004714
Taal: Nederlands
Uitgever: Donker, Ad 1e druk 1999 9061004713 9789061004714
Bijzonderheden: ex bibliotheek dus nu stevige hardcover 206pp. in zeer goede staat schaars!
Prijs: € 8,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Vooral de kilte van de overheidsbureaucratie en de als opdringerig gevoelde bijbehorende moraal, inspireren de met het bedrijfsleven gelieerde schrijver om in dit boekje nogal uitgebreid enigszins emotioneel en met een uitgesproken eigen standpunt tegen de overheid ten strijde te trekken. In het eerste hoofdstuk wordt de omslag van 'de staat' (van beschermer naar onderdrukker) als een voldongen feit vastgesteld. Dan wordt beschreven hoe de (verzorgings-)staat (teruggegaan wordt tot de Renaissance) ontstond en hoe nu het individu slechts door een vorm van anarchie aan de onderdrukker kan ontsnappen. De schrijver grossiert in voorbeelden, meestal uit de actualiteit, zoals de Gümüszaak, de Betuwelijn en de kliklijnen. Het is een meeslepend verhaal, maar de lezer moet om de betrekkelijke waarde van het boek goed te kunnen beoordelen, zijn onderscheidingsvermogen maximaal aanspreken, alle op zichzelf indrukwekkende documentatie van de auteur ten spijt.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Niebling, Carl - Overheidsbemoeienis  Opkomst en ondergang van de verzorgingsstaat

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.