Cortois, P. - Meditaties bij een machine Een andere inleiding

Schrijver:
Titel: Meditaties bij een machine Een andere inleiding in de filosofie
ISBN: 9789033464638
Taal: Nederlands
Uitgever: Acco, Uitgeverij 2007 9789033464638
Bijzonderheden: paperback 210pp. in goede staat, wel flink wat markeringen
Prijs: € 7,40
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze 'andere' inleiding tot de filosofie gaat Paul Cortois (KU Leuven) uit van de historische allianties tussen de drie fundamentele interesses van de mens, namelijk kennis, maakbaarheid en zingeving. De oude alliantie is die van mythe en kennis: vanaf de Griekse filosofie tot de middeleeuwse scholastici blijft het filosofisch denken een instrument voor het zoeken naar de bovennatuurlijke waarheid. Deze oude alliantie werd ondergraven door het empirisme en het rationalisme, en later door Hume en Kant, die meenden dat zingeving het domein van de rede te boven gaat. Daarna komen nog de logische positivisten en het kritisch rationalisme van Karl Popper aan bod. Uiteindelijk kiest Cortois voor een soort vredevolle co-existentie van de drie interesses. De auteur brengt in grote penseeltrekken een originele kijk op de geschiedenis van de filosofie. Het lezen vraagt een inspanning, maar de grijze pagina's met lectuurfragmenten op het eind van elk hoofdstuk zorgen voor verluchting. Met verklarende voetnoten, een bibliografie, een beperkt aantal afbeeldingen en een sobere, aangename lay-out met kleine letter.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cortois, P. - Meditaties bij een machine  Een andere inleiding in de filosofie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.