Rinpoche , Dilgo Khyentse . [ isbn 9789056700331 ] 1915 - Het

Schrijver:
Titel: Het Hartjuweel van de Verlichte Meesters . ( De beoefening van inzicht, meditatie en handelen : een verhandeling deugdzaam in het begin, midden en eind . ) In dit boek dagen twee vermaarde Tibetaans boeddhistische leraren van de negentiende en -
ISBN: 9789056700331
Taal: Nederlands
Uitgever: Asoka , Uitgeverij .
Bijzonderheden: genaaide paperback met flappen in als nieuwe staat - 1915 - 1e dr 1999 - 288 p - 380 gr
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- twintigste eeuw ons uit om kritisch onze materialistische bezigheden te onderzoeken en zorgvuldig na te denken over hoe we de rest van ons leven willen doorbrengen. Tegelijkertijd verschaffen zij praktische leiding voor het volgen van het boeddhistische pad, beginnend met de meest basale motivatie en uitmondend in de directe ervaring van de werkelijkheid die voorbij gaat aan de in begrippen denkende geest.

De basistekst is een meesterlijke les in versvorm geschreven in de negentiende eeuw door Patrul Rinpoche, één van de meest markante leraren van zijn tijd. In het begeleidend commentaar zet Dilgo Khyentse Rinpoche (1910-1991) - houder van de overlevering van de Nyingma school en één van de grootste vertolkers van de dharma in Europa en Noord Amerika - de tekst uiteen met zijn karakteristieke mededogen en niets aan duidelijkheid overlatende grondigheid. De frisse en doordringende verzen van Patrul Rinpoche vormen samen met de nuchtere commentaren van Dilgo Khyentse Rinpoche een beknopt geheel dat ongewoon volledig is op dit gebied.

De geest creërt zowel samsara als nirvana. Toch stelt het niet veel voor - het zijn alleen maar gedachten. Als je gedachten eenmaal herkent als leeg, zal de geest niet langer de macht hebben je te misleiden. Maar zolang je je bedrieglijke gedachten voor waar aanziet, zullen ze je meedogenloos blijven kwellen, zoals ze al gedurende ontelbare eerdere levens hebben gedaan. Om controle te krijgen over de geest, dien je je bewust te zijn van wat te doen en wat te vermijden, en tevens dien je heel alert en waakzaam te zijn, je gedachten, woorden en daden voortdurend in het oog houdend.

Mensen zeggen altijd, 'Mediteer! Mediteer!' maar wat is de zin van mediteren tenzij je een standvastig en ondubbelzinnig begrip van het inzicht in leegte tot stand hebt gebracht? Er niet in slagen de lege aard van geest te herkennen is nou net de werkelijke bron van samsara. Deze lege aard, met zijn onafscheidelijke mededogen, wordt herkend wanneer de geest, vrij van de invloed van gedachten, doordrongen raakt van het eenvoudige besef van het heden .
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rinpoche , Dilgo Khyentse  . [ isbn 9789056700331 ] 1915 - Het Hartjuweel van de Verlichte Meesters . ( De beoefening van inzicht, meditatie en handelen : een verhandeling deugdzaam in het begin, midden en eind . )  In dit boek dagen twee vermaarde Tibetaans boeddhistische leraren van de negentiende en  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.