Ovink, dr. B.J.H. - Overzicht der Grieksche Wijsbegeerte

Schrijver:
Titel: Overzicht der Grieksche Wijsbegeerte
Taal: Nederlands
Uitgever: W.J. Thieme & Cie
Bijzonderheden: antiek | pagina's vergeeld, staan potloodmarkeringen in, wel compleet en netjes, cover in goede staat | 1925, 3e herziene druk | 149 pagina's, gebonden in linnen
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Evenals de andere wetenschappen heeft ook de wijsbegeerte tasten en struikelend haar weg gevonden. Er moest heel wat zijn voorafgegaan, voordat de mensch zich als denkend wezen tegenover het hem omringende plaatste en zich, hoe duister ook, bewust werd dat daarin problemen waren, die opgelost moesten worden en tot wier oplossing hij door koel, opzettelijk nadenken iets kon bijdragen. (...)
Het is verheffend, den logischen drang van den menschelijken geest op te merken, die, zijne behoefte aan eenheid en samenhang willende bevredigd zien, bij alle mistasten en onder alle teleurstellingen door eigen innerlijke kracht wordt voortgestuwd. (...)
Philosophie was oorspronkelijk bij de Grieken hetzelfde, wat wij nu 'wetenschap' noemen. (...) De philosopie is ontstaan door het streven om het weten los te maken uit zijne verbindingen met de andere werkzaamheden van den zich ontwikkelden menschelijken geest. Niet tevreden met het opeenhopen van voor de praktijk van het leven toereikenden kennis der werkelijkheid en het mystisch-poëtisch bespiegelen ter bevrediging van godsdienstige behoeften, zochten de Grieken de wetenschap om haars zelfs wil. En daar het materiaal dat zij te verwerken hadden aanvankelijk nog gemakkelijk in één hoofd vereenigd kon worden, kon in het eerst bij hen langen tijd de philosophie de eenige, ongedeelde wetenschap blijven. Maar langzamerhand is alles geheel anders geworden. (...)
(uit de inleiding)

De onderwerpen in dit boek
1. De voor-Socratische periode
- De Ionische philosophie
- De Eleaten
- De Pythagpraeërs
- De jongere natuurphilosopen
- Overgang tpt de tweede periode, de Sophisten
2. Het bloeitijdperk der philosophie te Athene
- Sokrates
- Plato
- Aristoteles
3. De Ethische Sekten
- De Stoa
- Epikurus
- De Skeptici
4. De Neo-Platonische School

Dit werk is geschreven voor hen, die zich nog niet met de studie der wijsbegeerte hebben beziggehouden en zich voorloopig eenigszins in hare geschiedenis wenschen te orienteeren, voordat zij aan de gewone handboeken beginnen. In het bijzonder hoop ik, dat de leerlingen van de hoogste klassen der gymnasia, die voor philosophische vraagstukken belangstelling hebben gekregen, er eenigen dienst van hebben.
(uit het voorwoord)


Overige details:
taal: oud Nederlands
gebonden in linnen, 149 pagina's
uitgeverij: W.J. Thieme & Cie
3e herziene druk, 1925
formaat: 155 x 220 x 26
trefwoorden: filosofie, geschiedenis, oude wijsheid
conditie: boek is duidelijk oud (antiek), pagina's zijn vergeeld, staan potloodmarkeringen in. Verder wel compleet en netjes, cover nog in goede staat.
bijzonderheden: antiek
artikelnummer: WV-FIL-0020
Verder lezen

Zininzijn uit Zevenhuizen

zakelijk

Logo Zininzijn

Esoterische boeken, boeddhistische boeken, zelfrealisatie boeken en verwant.De afgebeelde foto's zijn alijd van de huidige conditie. Verzending kan ook naar het buitenland. Veel plezier met het uitzoeken van een boek!
Emilia

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ovink, dr. B.J.H. - Overzicht der Grieksche Wijsbegeerte

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Zininzijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Zininzijn
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Vorm en Leegte
  Kamer van Koophandel nummer: 02046165
  NL001440345B48
  https://emilia.nl/
 • Na uw bestelling ontvangen u en Zininzijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Zininzijn vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Zininzijn kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.