Kempers, Bram ; Sjoukje van der Meulen ; Stephan Schmidt-Wulffen en Ma

Schrijver:
Titel: STIFF. Hans van Houwelingen vs. Public Art.
ISBN: 9789075380149
Taal: Meertalig
Uitgever: Artimo, Amsterdam / Idea Books, Amsterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2004, 328 blz. Nederlands- en Engelstalig. Met foto's en een index. Pakketpóst.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 9,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Overzicht van de kunstwerken in de openbare ruimte van beeldend kunstenaar Hans van Houwelingen (Harlingen, 1957). Tevens komt het brede scala van culturele discoursen, dat het werk van de kunstenaar oproept, aan bod, zoals: de sociaal-culturele achtergrond van gemeenschapskunst in Nederland; de internationale posities op het gebied van kunst in de openbare ruimte en de kunsttheoretische implicaties van van Houwelingens werk. Ook komen een aantal van de kritische teksten van de kunstenaar aan bod.

De teksten, ook van de kunstenaar zelf, zijn goed geschreven en worden door veel illustraties en o.a. brieven en krantenberichten ondersteund. Ze leveren verschillende perspectieven op aard en betekenis van zijn werk, dat zich richt op kunst in de openbare ruimte, en bestrijken de laatste decade. Er verschijnen veel boeken over dit thema, maar daarvan verschilt deze uitgave vooral door de stevige inbedding in de Nederlandse stedenbouwkundige tradities en de pragmatische benadering. Van Houwelingen, die behalve sculpturen o.a. films en glas-in-lood ramen maakt, is niet alleen kritisch, maar weet ook boeiende alternatieven te bieden voor problematische ruimtes als de binnenstad, of wat daar voor door moet gaan, van Lelystad. Hij gaat daarbij sociale en politieke knelpunten niet uit de weg, reden waarom hij debat oproept. En dat is, omdat hij kunst midden in de samenleving wil plaatsen, precies zijn bedoeling.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kempers, Bram ; Sjoukje van der Meulen ; Stephan Schmidt-Wulffen en Max Bruinsma - STIFF. Hans van Houwelingen vs. Public Art.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.