Wijnands, Jochem - Spaanse passie

Schrijver:
Titel: Spaanse passie
Taal: Nederlands
Uitgever: Inmerc, Wormer
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2006, 192 blz. Met kleurenfoto's.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit fotoboek geeft een beeldverslag van de Spaanse 'ziel' gekenmerkt door muziek, devotie, stieren en paarden. Dit boek voert ons een totaal andere, authentieke wereld binnen dan we als toerist leren kennen.

Fotograaf Wijnands maakt reportages voor o.a National Geographic; Daphne Huineman schrijft als free-lance journalist voor o.a de Elle.

Het boek geeft een fascinerend beeld van passie in het Spaanse dagelijks leven waarin we 'duende' (begeestering) zien bij flamenco dansers en gewone mensen in zang zien uitbarsten. Spaanse gitaar en bespeler komen prominent in beeld. Een wervelwind aan strokenjurken met veelkleurige stippen trekt aan ons oog voorbij, soms schrijlings gezeten op Andalusische paarden. Verder broederschappen die heiligenbeelden in processie (paso) door de straten voeren, maar ook onheilspellende zwarte puntmutsen. El Rocío (Pinkster bedevaart) met honderden met bloemen versierde huifkarren, vol mensen in feestkleding. De foto's van het stierengevecht waarin de torero zijn roze cape laat wapperen, verheffen dit ritueel bijna tot kunst. De nadruk ligt op het beeld, de toelichting is kort. Spanje staat hier vooral voor Andalusië met de feria's en flamenco. Het bevat weinig tot geen beelden uit het noorden of Catalonië.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.