Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Schenkeveld-van der Dussen, Riet & Willemien B. de Vries. - Zel

Schrijver:
Titel: Zelfbeeld in gedichten, brieven over de poezie van Jan Six van Chandelier (1620-1695)
ISBN: 9789035131385
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker, 2007
Bijzonderheden: Nette strakke grote paperback, 407 pag.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Jan Six van Chandelier (1620-1695) heeft, zonder het te weten, een autobiografie geschreven. Het hele leven van deze Amsterdamse kruidenhandelaar passeert in zijn gedichten de revue: schooltijd, relaties met familie en vrienden, verliefdheid, politiek, reizen door Zuid-Europa en Engeland, ziekte en christelijk geloof. Het gaat hem daarbij niet om universele waarheden maar om treffende en soms bizarre details. Hij doet van alles wat hij beleeft verslag in bijzondere gedichten, waarbij hij zichzelf als uitgangspunt neemt maar zich tegelijk afvraagt hoe betrouwbaar hij eigenlijk is als verslaggever van zijn eigen leven en dat van anderen. Zijn bundel is daarom ook één grote dialoog, niet zonder zelfspot en zelfltritiek, met zijn lezers.
De schrijvers van Zelfbeeld in gedichten zijn daarom ook in discussie gegaan, met elkaar, maar als het ware ook met de dichter, over de waarde van zijn poëzie voor lezers van nu, waarbij soms ook relaties met moderne dichters en gedichten worden gelegd. Om die discussie mogelijk te maken is voor de briefvorm gekozen. Er worden zelden definitieve standpunten ingenomen en de lezers krijgen alle ruimte voor een eigen visie, die getoetst kan worden aan de hand van een ruime bloemlezing uit de gedichten.
Prof. dr. Riet Schenkeveld-van der Dussen was tot 2002 hoogleraar Nederlandse letterkunde 1550-1850 aan de Universiteit Utrecht. Dr. Willemien B. de Vries was docent Nederlandse letterkunde aan de Hogeschool Holland.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schenkeveld-van der Dussen, Riet & Willemien B. de Vries. - Zelfbeeld  in gedichten, brieven over de poezie van Jan Six van Chandelier (1620-1695)