Sierksma, Fokke - Profiel van een incarnatie ( Het leven en de

Schrijver:
Titel: Profiel van een incarnatie ( Het leven en de conflicten van een Tibetaans geestelijke in Tibet en Europa )
Taal: Nederlands
Uitgever: van Oorschot
Bijzonderheden: in zeer goede staat, stofomslag mist | 1941, 1e druk | gebonden, 244 pagina's
Prijs: € 7,95
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Cultureel antropoloog, Tibetkenner en kenner van dieptepsychologie Sierksma onderzoekt hoe het één van de groep Tibetaanse jongelingen vergaat, die na de val van Tibet drie jaar aan een Amerikaanse hogeschool mag verblijven.

‘Ik hoop dat Tsering in Tibet-in-India een leefbaar compromis tussen angst en vitaliteit, schuld en spontaniteit, inferioriteit en superioriteit zal vinden. Ik hoop, kortom, dat hij eenvoudig een beetje gelukkig zal worden, dat simpele woord dat hij zo vaak gebruikte wanneer hij vertelde van zijn jeugd. Want ik zal met sympathie blijven denken aan deze boerenzoon uit het Friesland van Tibet. Maar ik dank het noodlot, dat het mij niet heeft aangewezen als een incarnatie.’ - Fokke Sierksma

Het boek 'Profiel van een incarnatie' verscheen in 1964. Het is het verslag van een drie jaar durende observatie van een Tibetaanse monnik die begin jaren zestig in Nederland verbleef. Na de Tibetaanse opstand tegen China in 1959 waren een aantal Tibetaanse monniken ondergebracht bij universiteiten in Europa en Amerika. Het project, dat werd bekostigd door een Amerikaanse stichting, was gericht op een culturele uitwisseling. De monniken konden intensief kennis maken met een totaal andere cultuur en tegelijk als object van onderzoek fungeren voor westerse wetenschappers. Sierksma, die destijds als godsdienstpsycholoog verbonden was aan de Universiteit van Leiden, hoopte op deze wijze wat meer te weten te komen van de oude religie van Tibet. De ontmoeting verliep anders dan verwacht....

Overige details:
taal: Nederlands
gebonden: 244 pagina´s
uitgeverij: van Oorschot
1e druk, 1964
formaat: 135 x 208 x 29
trefwoorden: beschouwingen, tibetaans boeddhisme,
conditie: in zeer goede staat, stofomslag mist
artikelnummer: WV-BOE-0103
Verder lezen

Zininzijn uit Zevenhuizen

zakelijk

Logo Zininzijn

Esoterische boeken, boeddhistische boeken, zelfrealisatie boeken en verwant.De afgebeelde foto's zijn alijd van de huidige conditie. Verzending kan ook naar het buitenland. Veel plezier met het uitzoeken van een boek!
Emilia

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sierksma, Fokke - Profiel van een incarnatie ( Het leven en de conflicten van een Tibetaans geestelijke in Tibet en Europa )

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Zininzijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Zininzijn
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Vorm en Leegte
  Kamer van Koophandel nummer: 02046165
  NL001440345B48
  https://emilia.nl/
 • Na uw bestelling ontvangen u en Zininzijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Zininzijn vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Zininzijn kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.