Dumont, H. en P. Stevens - Soedan. Een wetenschappelijk en arch

Schrijver:
Titel: Soedan. Een wetenschappelijk en archeologisch avontuur.
Taal: Nederlands
Uitgever: Simon, Den Haag / De Vries-Brouwers, Antwerpen
Bijzonderheden: Gebonden, 1987, 144 blz. Met 144 kleurenfoto's en kaarten.
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Verslag in woord en beeld van een onderzoek naar klimaatveranderingen in de Sahara / Sahel waarbij ook de dagelijkse problemen van zo'n expeditie beschreven worden.

1985 was alweer een rampjaar voor de Sahel en voor het Oostafrikaanse land Soedan in het bijzonder. Is de aanhoudende droogte in dit deel van de wereld een bewijs van een veranderend klimaat of is er iets anders aan de hand?
Om dit te onderzoeken vertrok een team Vlaamse biologen en geologen, samen met collega's uit Khartoem en met logistieke steun van de Belgische strijdkrachten naar het afgelegen Darfur.
Zij verrichtten hier een boring in een vulkaankratermeer bij Malha. De sedimenten van dit meer stellen ons namelijk in staat, de klimaats­geschiedenis van de Sahel van meer dan achtduizend jaar geleden tot op heden, na te trekken.
In het boek wordt verteld over de avontuurlijke tocht van de groep door vrijwel onverkende landschappen en over de onverwachte fascinerende archeologische ontdekkingen die hierbij werden gedaan. Het boek geeft bovendien een populair maar wetenschappelijk correct beeld van wat klimaten zijn, hoe ze bepaald worden en waarom de Sahel deze eeuw zo'n moeilijke periode doormaakt.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dumont, H. en P. Stevens - Soedan. Een wetenschappelijk en archeologisch avontuur.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.