Berghe, E. vanden - De kracht van God

Schrijver:
Titel: De kracht van God
ISBN: 9789020932362
Taal: Nederlands
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Bijzonderheden: paperback, goede staat
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
* Geschreven in opdracht van de Belgische bisschoppenGod staat weer in de belangstelling, God ‘mag’ weer. Maar ook nu blijft het waar: ‘Niemand heeft God ooit gezien.’ Wetenschap en filosofie slagen er niet in te bewijzen dat Hij bestaat. Hij is immers de ‘Heel Andere’.Toch is God niet alleen maar transcendent. Hij is evenzeer immanent. God is ons zelfs rakelings nabij. Zijn kracht laat zich gevoelen in mensen, in de Kerk en daarbuiten, ja zelfs in de hele schepping. Christenen noemen die kracht van God de Heilige Geest.Dit boek stelt de vraag naar Gods aanwezigheid in de wereld van nu. Als we op zoek gaan naar God, waar moeten we dan zoeken? Hoe werkt God? Waarin bestaat zijn kracht die wij de ‘Heilige Geest’ noemen?Eric Vanden Berghe richt zich in zijn boek tot een breed publiek. Het boek is geschreven als achtergrond bij het jaar van de Heilige Geest.

De auteur is priester en hoogleraar dogmatiek aan het Grootseminarie te Brugge. Hij is tevens hoofdredacteur van het Vlaams tijdschrift voor theologie en pastoraal. Dit boek komt voort uit een opdracht van de bisschoppen van België in het kader van 'het jaar van de Geest'. Wat lag meer voor de hand dan het thema te kiezen waarmee de Geest vereenzelvigd wordt; de kracht van God. In dit boek wordt vooral de nadruk gelegd op de verschillende wijzen waarop God zich manifesteert, dat is aanwijsbaar in de Bijbel en vooral in de persoon van Jezus. Ook wordt het ervaren van de kracht van God beschreven in verschillende omstandigheden waarin de mens verkeert: in gebed, in gemeenschap met anderen, maar ook in het beleven van geboden en verboden. De auteur probeert ook vragen van ongelovigen en van de belijders van andere godsdiensten te beantwoorden. Soms weet hij het antwoord niet en dat klinkt sympathiek. Een boek, toch vooral bestemd voor de traditioneel gelovigen. Wereldschokkende uitspraken zal men in dit boek niet vinden.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berghe, E. vanden - De kracht van God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.