Yahya, Harun - Vergane Volkeren

Schrijver:
Titel: Vergane Volkeren
ISBN: 9789077368015
Taal: Nederlands
Uitgever: BME 2003 eerste druk Rotterdam
Bijzonderheden: softcover, zeer goede staat met cd
Prijs: € 8,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Het vollk van Noah verdronk door een verschrikkelijke overstroming... De 'Ad werden volledig overvallen door een verwoestende zandstorm... Het volk van Loeth, wat homosexualiteit beoefende, werd van de aardbodem afgeveegd door lavastromen en aardbevingen... Het leger van de Farao verdween in de zee... En vele andere vroegere volkeren werden vanwege hun godslastering door Allah van de aardbodem geveegd.
Recensie(s)

De auteur van dit fraai uitgegeven en rijk geillustreerde boek wil vanuit de Koran en de archeologie aantonen dat Allah volkeren die zich overgeven aan zondig en hovaardig gedrag, vernietigt en de lezer waarschuwen niet dezelfde weg in te slaan. In dit verband komen verschillende volkeren aan bod. Bijzondere aandacht is er voor Noeh (Boach), Ibrahim (Abraham), Loeth (Lot) en de farao. Steeds is de Koran uitgangspunt, ook als het om bijbelse figuren gaat. In het Nederlands zijn vroeger wel boeken verschenen over bijbelse figuren in de Koran, maar dan vanuit christelijk standpunt. Nu worden vanuit de visie van de Koran deze figuren belicht. De verschillen tussen de Bijbel en de Koran die men in de westerse traditie historisch verklaart als het gevolg van het feit dat de Koran latere joodse en christelijke tradities bevat, worden vanuit de islam verklaard door aan te nemen dat zowel het Oude als het Nieuwe Testament vervalst zijn. Dat is ook de mening die de auteur verdedigt, waarbij een anti-joodse tendens opvallend is. De archeologische onderbouwing is zwak, het boek bevat (behalve veel drukfouten en verkeerd gespelde namen) ook feitelijke onjuistheden. Het is vooral interessant als getuigenis hoe binnen de islamitische wereld tegen dit soort onderwerpen wordt aangekeken.

Prof. dr. K.A.D. Smelik
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yahya, Harun - Vergane Volkeren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.