AMERONGEN, MARTIN VAN (1941 - 2002) - De moord op Mozart van Na

Schrijver:
Titel: De moord op Mozart van Nazareth
Taal: Nederlands
Uitgever: De Haan/Unieboek, Houten. 1988. Eerste druk. Paperback (gebrocheerd, garenloos).
Bijzonderheden: Kleine vouwsporen op voorplat. Papier enigszins verkleurd. Net exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 8,75
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
AMERONGEN, MARTIN VAN (1941 - 2002)
De moord op Mozart van Nazareth

De Haan/Unieboek, Houten. 1988. Eerste druk. Paperback (gebrocheerd, garenloos). Papieren band. 78 pp. 12,5 x 20 x 1,75 cm. 102 gr. Omslagontwerp Marius van Leeuwen. ISBN-10 9026942311. Met bibliografie. Met in potlood de opdracht:"Voor M. V. Eggen/Namens W A Mozart/en de navenant vooruitstrevende/Groene Amsterdammer/M. (v Amerongen)/ A'dam 19 1 89".

Een paar jaar na de dood van Wolfgang Amadeus Mozart begon men te beseffen welk een talent de wereld was ontvallen. Mozarts weduwe Constanze leverde het basismateriaal voor een wassende stroom biografieën. Het geschapen beeld van een marsepeinen cherubijn, een sierdegen aan zijn zijde, een gepoeierde pruik op zijn kop en een woordgebruik dat zelden verder ging dan een krachtig 'sapperloot', bleef zo'n anderhalve eeuw onverlet.
De legende wilde dat de componist zou zijn overleden aan het giftige aqua toffana, hem toegediend door zijn collega en concurrent Antonio Salieri. Deze legende was even dodelijk als het betreffende tonicum. Totdat op miraculeuze wijze...

Martin van Amerongen, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer, schreef over dit onderwerp een cultuur-historisch essay, gekenmerkt door het engagement van de ware Mozartliefhebber en met de spanning van een detectiveroman.

Uitvoerige documentaire over de doodsoorzaak van Mozart (1756-1791) en vooral een aanval op hen die beweren dat Antonio Salieri uit jaloezie Mozart vergiftigd zou hebben. Het toneelstuk van Shaffer en de film Amadeus van Forman krijgen dus de volle laag. De auteur is een bekend publicist en dit boekje past geheel in de stijl die we van hem kennen: het is een schotschrift, brutaal en slordig geschreven, maar wel met veel flair en met een uitvoerige documentatie. De opgenomen bibliografie omvat een 70-tal publicaties over Mozart en de in de 19de eeuw, vooral door Poesjkin verspreide legende over zijn gewelddadige dood. De titel geeft al voldoende indicatie voor het uitgangspunt en de toonzetting van dit geschrift. Uiteraard worden geen nieuwe feiten aan het licht gebracht. Geen musicologisch geschrift derhalve, maar een vlotte inventarisatie van beweringen over de dood van een genie, wiens muziek gelukkig niet meer beschadigd kan worden door dit absurd soort geschiedschrijving. (NBD|Biblion recensie, Henk de By.)

Kleine vouwsporen op voorplat. Papier enigszins verkleurd. Net exemplaar. In prima staat.


Booknumber: 18976
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

AMERONGEN, MARTIN VAN (1941 - 2002) - De moord op Mozart van Nazareth AMERONGEN, MARTIN VAN (1941 - 2002) - De moord op Mozart van Nazareth

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.