Zitkala-Sa - Amerikaanse Indiaanse Verhalen

Schrijver:
Titel: Amerikaanse Indiaanse Verhalen
ISBN: 9781291296167
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Cosmic Fire Foundation
Bijzonderheden: 2013, 125 pagina's, paperback
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 13,95
Verzendkosten: € 2,76 (binnen Nederland)
Meer info:
Gertrude Simmons Bonnin (22 februari 1876 - 26 januari 1938), beter bekend onder haar nom de plume Zitkala-Sa (Lakota: uitgesproken als Zitkala-ŠA (sha), vertaald: Rode Vogel), was een Native American schrijfster, redactrice, musicienne, lerares en politiek activiste.

Ze is geboren en getogen op het Yankton Sioux Reservation in South Dakota, en opgevoed door haar moeder, Ellen Simmons, wiens Yankton-Nakota naam Taté Iyòhiwin (Iedere Wind of Reikt naar de Wind) luidde.

Zitkala-Ša leefde een traditioneel leven tot ze op achtjarige leeftijd het reservaat verliet om naar school te gaan op het Whites Manual Labor Institute, een Quaker missieschool in Wabash, Indiana. Vandaar ging ze verder leren aan het Earlham College in Indiana en het New England Conservatory of Music in Boston, Massachusetts.

Dit is haar meer autobiografische boek, Amerikaanse Indiaanse Verhalen. Naast het verhaal van haar onbekommerde jeugd en de harde opvoeding op blanke scholen, en haar worsteling om haar verloren identiteit en spiritualiteit terug te vinden, vinden we in de bundel een aantal verhalen die de moeilijke overgang van de
Indianen naar een moderner leven illustreren, een spannend verhaal over een Dakota heldin, en een aanklacht tegen de Amerikaanse regering die de belangen van de Indianen verkwanselde.

Zeer aangrijpend.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zitkala-Sa - Amerikaanse Indiaanse Verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Cosmic Fire

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Cosmic Fire
  • Na uw bestelling ontvangen u en Cosmic Fire een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Cosmic Fire vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Cosmic Fire kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.