Kets de Vries , M. F. R. . [ isbn 9789057122330 ] - Wat Leider

Schrijver:
Titel: Wat Leiders Drijft . ( Een klinische benadering van gedragsverandering in organisaties . ) Emotionele intelligentie heeft direct economisch nut: zonder gevoel geen passie, zonder passie geen actie, zonder empathie geen invloed, -
ISBN: 97890571222330
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwezijds b.v.
Bijzonderheden: gebonden met omslag in als nieuwe staat - 4515 - 1e dr 2e oplage 2007 - 364 p - 660 gr - 3,5 cm dik
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- zonder sympathie geen samenwerking. Alles wat mensen belangrijk vinden, heeft een emotionele lading. Manfred Kets de Vries verkent de rol van emotie in peroonlijkheid, leiderschap, besluitvorming en groepsdynamica. Hij biedt inzicht in menselijk gedrag in organisaties en laat zien hoe dat ten goede kan worden veranderd.

Er is een groot verschil tussen wat leiders zeggen en wat zij doen. Die discrepantie komt voort uit het gebrekkige besef dat leiders hebben van hun eigen drijfveren en stemmingen. Managers zijn vaak te rationeel: ze roepen wel iets over emotionele intelligentie, maar ze doen niets liever dan processen beheersen, projecten beheersen, of het beheersen beheersen. Het gevoel komt nauwelijks aan bod, totdat het misgaat omdat medewerkers en personeel niet zonder gevoel blijken - en klanten niet, afnemers niet, kiezers niet en kopers niet.

Dit boek is een manifest van de overtuiging dat alleen organisaties met een hoog EQ succesvol zijn. Het biedt leidinggevenden instrumenten om beschouwender te worden, het geeft een bril om naar mensen en concepten te kijken en ongewoon gedrag bij zichzelf en anderen begrijpelijk te maken en te veranderen.

Het belangrijkste thema van dit boek is het veranderen van mensen en organisaties. Na een inleiding over de klinische benadering van organisatieanalyse volgen de centrale delen van het boek.
Deel 1 - Kom binnen in het innerlijk theater van de leiders - beschrijft verschillende types van persoonlijkheden die we op de werkvloer kunnen tegenkomen en concentreert zich op het functioneren van die persoonlijkheden en de consequenties daarvan voor het leven in de organisatie.
Deel 2 - De manier van denken veranderen - richt zich op de educatieve technologie die nodig is om de instelling van bestuurders te veranderen. Er komen interventiemethoden aan de orde die tot verandering kunnen leiden.
Deel 3 - De psychologische dynamiek van groepen en organisaties - gaat over systeembrede klinische interventies in organisaties.

Manfred Kets de Vries, internationaal de meest geprezen Nederlandse managementdenker, is als hoogleraar Leiderschap verbonden aan INSEAD, Fontainebleau. Van zijn hand verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Het geluk - een handleiding.

Dit voortreffelijke boek is direct al als een klassieker te beschouwen. Bovendien verplichte kost voor alle managers en leidinggevenden die als leiders vastlopen op de grenzen van hun rationaliteit en beheersprocessen en die hun emotionele blikveld durven te verruimen. Want een organisatie met medewerkers en klanten heeft ook een gevoel of emotionele intelligentie die beinvloedbaar is. De auteur, internationaal vermaard (Nederlands) managementdenker en psychoanalyticus, ontvouwt in dit rijke boek een klinische benadering van gedragsverandering in organisaties waarbij hij de emotionele intelligentie vanuit de psychoanalyse als invalshoek neemt. Via het innerlijk theater van leiders komt hij tot een manier van gedragsverandering die uitmondt in een nieuwe psychologische dynamiek van groepen en organisaties. Dit buitengewoon erudiete en originele boek eindigt met een overzicht van noten, literatuur en register.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kets de Vries , M. F. R.  . [ isbn 9789057122330 ] - Wat Leiders Drijft . ( Een klinische benadering van gedragsverandering in organisaties . ) Emotionele intelligentie heeft direct economisch nut: zonder gevoel geen passie, zonder passie geen actie, zonder empathie geen invloed, -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.