Munster,Hans van - Een mens te zijn op aarde

Schrijver:
Titel: Een mens te zijn op aarde
ISBN: 9789056251840
Taal: Nederlands
Uitgever: Valkhof pers 2004 9789056251840
Bijzonderheden: Paperback / softback 303pp. in zeer goede staat
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat is het toch om een mens te zijn op aarde? Heeft het betekenis? Hoe zou die aan het licht kunnen komen? Nog niet zo lang geleden was de meetlast de wil van God, de natuur met haar wetten, of het belang van de gemeenschap. Nu erkennen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de Europese grondwet, documenten vanuit kerken, alleen de waardigheid van de mens als het gegeven waaraan oordelen over goed en kwaad worden afgemeten.

Met woorden tastend langs de muren van het bestaan zoekt Van Munster in zijn nieuwe boek naar een weg. De explosie van medisch kunnen , de macht van het geld die de krachtlijnen van elke samenleving bepaalt, de pretentie van mensenrechten die de waarden van eeuwenoude tradities wegpoetst, de globalisering die het gedrag van mensen onherkenbaar verandert, maken zij het spreken over waardigheid niet lachwekkend of tenminste tot meelijwekkend?
Mijmerend gaat het boek hoofdstuk na hoofdstuk door deze werkelijkheid op zoek naar een antwoord. Het wordt gevonden in een dialoog van emoties en ervaringen op het plein waar de vrijheid van spreken is gewaarborgd. Vanaf de oudheid tot op de dag van vandaag wordt daar een besef verwoord van een geheime kracht die ervaren wordt in de gebeurtenissen van het leven. Het is het grondwater dat het spreken over normen en waarden voor verdorring behoedt, en het wordt barmhartigheid genoemd.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Munster,Hans van - Een mens te zijn op aarde

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.