Dahlke, R. - Wat maakt de wereld ziek ? / werken aan een zinvol

Schrijver:
Titel: Wat maakt de wereld ziek ? / werken aan een zinvolle toekomst
ISBN: 9789020282788
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes, Deventer
Bijzonderheden: 2002, Paperback / softback, in goede staat
Prijs: € 5,50
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In een nietsontziende, haarscherpe analyse legt Rüdiger Dahlke de mythen en paradigma's bloot die aan de basis van onze moderne consumptiemaatschappij liggen. In onze wereld zijn processen aan de gang die het fysieke voortbestaan van aarde en mensheid ondermijnen, nog afgezien van de grote maatschappelijke en individuele ellende die eruit voortvloeit. Ontwikkelingen als de explosieve bevolkingsgroei, de sterke groei van de consumptie, de tendens van globalisering en schaalvergroting (wereldwijde concerns en internet) leiden tot grote onevenwichtigheden in de verdeling van macht en rijkdom, tot enorme uitbuiting van hulpbronnen door een klein deel van de wereldbevolking en maken het ecologisch systeem aarde steeds kwetsbaarder. De toepassing van het marktmechanisme en het streven naar meer en meer op alle mogelijke terreinen van het leven, zowel binnen als buiten de economie, en het overal doorsijpelen van de 'American Way of Life', vernietigen in hoog tempo traditionele levensstijlen, culturen en maatschappijstructuren, en leiden tot individualisering, ontworteling, verslaving en vervreemding op grote schaal. De mannelijke pool van de doeners (yang) overheerst momenteel in onze wereld, terwijl de beschouwelijke vrouwelijke kracht (yin) niet aan bod lijkt te komen. Dahlke geeft niet alleen een analyse, maar geeft ook alternatieven om uit deze mondiale impasse te komen en te werken aan een zinvolle toekomst. Aan ons de keus of wij met onverschilligheid en met steeds meer verslavingen reageren op een realiteit die steeds bedreigender wordt. We kunnen ook met onze innerlijke wereld aan de slag gaan, onze mythen en paradigma's ter discussie stellen en daarmee hun fatale uitwerking in de wereld buiten ons veranderen.
Recensie(s)

Dahlke, arts en publicist, ontleedt op niets ontziende wijze de mythen die in en door de huidige wereldsamenleving in stand worden gehouden. Oorzaken, actuele verschijningsvormen en lange-termijn-gevolgen van bevolkingsgroei, verstedelijking, marktmechanisme, roofbouw, doemdenken, globalisering, uitbuiting, consumptiebehoefte en vrijheidsdrang passeren de revue. Het grote aantal bedreigingen, problemen en ziektes van onze tijd vindt volgens hem vooral zijn oorzaken in de exeptionele groei op de vele terreinen van micro- en macrokosmos. De verschillende hoofdstukken bevatten aanbevelingen en oproepen voor diepgaande orientaties en discussies. Speciaal in de slothoofdstukken gaat de auteur met meer nadruk op zoek naar concrete uitwegen en signaleert hij hoopgevende tekens, zoals het toenemend milieubewustzijn, het stimuleren van kleinschalige initiatieven, het bestrijden van ontworteling, verslaving en vervreemding. Hij pleit voor het doorbreken van de yang-dominantie (mannen=doeners) ten gunste van de yin-pool (vrouwen=beschouwelijk). Aanbevolen voor wie de samenleving kritisch wil beschouwen.
Verder lezen

Irma's Book Store uit Leiden

particulier

Logo Irma's Book Store

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dahlke, R. - Wat maakt de wereld ziek ? / werken aan een zinvolle toekomst Dahlke, R. - Wat maakt de wereld ziek ? / werken aan een zinvolle toekomst

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Irma's Book Store

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Irma's Book Store
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Irma's Book Store een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Irma's Book Store vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Irma's Book Store kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.