Max Wildiers - Afscheid van Los Alamos: Notities uit het nuclea

Schrijver:
Titel: Afscheid van Los Alamos: Notities uit het nucleaire tijdvak
ISBN: 9789028910621
Taal: Nederlands
Uitgever: DNB/Uitgeverij Pelckmans 1e druk 1987 9789028910621
Bijzonderheden: Paperback / softback 95pp. in zeer goede staat
Prijs: € 7,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De schrijver, geb. in 1904 te Antwerpen, is theoloog en filosoof. Hij is de schrijver van "Wereldbeeld en theologie" en een van de verzorgers van de werken van Teilhard de Chardin. De titel van dit boek, dat helaas rijk is aan drukfouten, verwijst naar het project o.l.v. Robert Oppenheimer waarbij de eerste atoombom gemaakt is. Wildiers is van mening dat kritiek op atoomwapens vooral dan betekenis heeft als de achterliggende cultuuropvatting kritisch gereflecteerd wordt. Dit nadenken over de grondslagen van onze cultuur, n.l. het streven naar macht over de natuur, is het onderwerp van deze bundel. Volgens Wildiers brengt dit machtstreven in onze tijd zoveel nadelen met zich mee dat herbezinning noodzakelijk is. Hij verdedigt de stelling dat 'het paradigma van de macht' plaats moet maken voor het 'paradigma van het schone' en dat er reeds sporen zijn aan te wijzen van deze paradigmawisseling. De mens moet weer oog krijgen voor de ethische, esthetische en religieuse dimensies van het bestaan. Wildiers schrijft helder en bezonnen en doet denken aan het werk van Guardini.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Max Wildiers - Afscheid van Los Alamos: Notities uit het nucleaire tijdvak

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.