Rondom Zuiderzee en IJsselmeer

Schrijver:
Titel: Rondom Zuiderzee en IJsselmeer
Taal: Nederlands
Uitgever: Libro, Hoogeveen - Reeks : Zo was die tijd
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2004, 158 blz. Met foto's. Naam en plaats met koeienletters (stift) op titelblad.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Uit het Fotoarchief van Spaarnestad te Haarlem zijn zo'n 150 foto's geselecteerd en afgedrukt in dit fotoboek dat een indruk geeft van het leven in de dorpen en kleine steden rondom de Zuiderzee en later het IJsselmeer in de eerste helft van de 20e eeuw. Hieruit blijkt wel hoezeer Nederland is veranderd in de afgelopen halve eeuw. Het boek geeft een pittoresk en soms bijna idyllisch beeld van de mensen in plaatsen als Marken, Volendam, Spakenburg, Harderwijk, Urk, Hindeloopen, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Met name de foto's van kinderen zijn vaak vertederend. Het dragen van klederdracht en klompen was toen nog heel gewoon en de visserij was er nog in volle bloei, totdat de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 en de inpoldering van de Zuiderzee hieraan een einde maakte. De foto's zijn voorzien van korte bijschriften en jaar van opname.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Rondom Zuiderzee en IJsselmeer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.