Broekhoff, M.A. - Deskresearch. Op zoek naar informatie uit bes

Schrijver:
Titel: Deskresearch. Op zoek naar informatie uit bestaand materiaal.
ISBN: 9789001163594
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters-Noordhoff 2002 9789001163594
Bijzonderheden: Paperback / softback 104pp in goede staat
Prijs: € 8,80
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Met de serie Marktonderzoek voor projectonderwijs kan de student snel en praktisch met eenvoudige middelen goed en doelmatig marktonderzoek doen. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor projectonderwijs. De student kan met de afzonderlijke delen het vereiste maatwerkmarktonderzoek uitvoeren binnen de centraal verstrekte projectopdracht. De nadruk ligt op het doen van marktonderzoek en niet op de theorie. De student doet niet meer dan vereist is voor de oplossing van de projectopdracht. De 5 delen doorlopen het markonderzoeksproces volgens een uitgekiend stramien van onderzoeksprobleemstelling tot onderzoeksresultaat en vormen een logische volgorde. Na bestudering en toepassing van de gehele serie heeft de student een volledig beeld van het marktonderzoeksproces en is hij toegerust om in de beroepspraktijk marktonderzoek op te zetten en uit te voeren. Deelcompetenties worden verworven door de delen afzonderlijk te bestuderen.
Deel A. Starten met marktonderzoek
In de eerste fase van je onderzoek zul je moeten nagaan voor welk bedrijf je werkt, wat de opdrachtgever wil en welk probleem je gaat onderzoeken. Je zult moeten onderzoeken hoeveel tijd het gaat kosten en welke faciliteiten je nodig hebt. Vaak stel je een offerte en een tijdsplan op. In dit eerste deel vind je wat een probleemstelling inhoudt, hoe een marktonderzoek verloopt en waar je bij het plannen en begroten rekening mee moet houden.
Deel B. Deskresearch
Wanneer je eenmaal weet wat marktonderzoek inhoudt, kun je op zoek gaan naar informatie. Je kunt je in eerste instantie verdiepen in gegevens die reeds beschikbaar zijn, op Internet, in statistieken, uit voorgaande onderzoeken en in literatuur. Dit tweede deel biedt een praktische aanpak om snel en efficiënt een keuze te maken uit de enorme berg gegevens die bestaat. Hierdoor krijg je een goed inzicht in de marktomvang, ontwikkelingen, concurrentie en andere zaken die invloed zullen hebben op de besluitvorming van je opdrachtgever.
Deel C. Kwalitatief marktonderzoek
Nadat je hebt geleerd wat marktonderzoek is en op welke wijze je allerlei algemene gegevens kunt opzoeken en verwerken, leer je in dit deel om gegevens op maat te verzamelen. Dat kan zowel via kwalitatief onderzoek als via een enquête. Als het onderzoek zich richt op de gedachten, gevoelens, associaties en voorkeuren van de consumenten, zul je kiezen voor een kwalitatieve methode. Met behulp van dit boek doe je de praktische kennis en vaardigheden op die voor deze manier van onderzoeken nodig zijn.
Deel D. Enquête research
Nadat je in de vorige delen hebt geleerd wat marktonderzoek is en op welke wijze je allerlei algemene gegevens kunt opzoeken en verwerken, moet je gegevens op maat gaan verzamelen. Dat kan zowel via kwalitatief onderzoek als via een enquête. In dit vierde deel leer je kwantitatief onderzoek te doen. Je leert hoe je vragenlijsten op moet stellen, hoe je je respondenten zoekt, wat de minimale steekproefomvang is en hoe je kunt rekenen met nauwkeurigheidsmarges. Al deze gegevens worden voorzien van direct toepasbare adviezen.
Deel E. Werken met SPSS
Nadat je hebt geleerd wat marktonderzoek is en op welke wijze je allerlei algemene gegevens kunt opzoeken en verwerken, heb je ook geleerd hoe je kwalitatieve en kwantitatieve gegevens kunt verzamelen. Kwantitatieve gegevens kun je het beste verwerken in de computer met het statistische programma SPSS. Met behulp van dit vijfde en laatste deel uit de serie kun je meteen aan het werk. Je vindt duidelijk en helder beschreven hoe het programma werkt en allerlei praktijktips die in een louter technisch manual eenvoudigweg ontbreken. Bovendien leer je hoe je makkelijk en handig gebruik kunt maken van statistische toetsen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Broekhoff, M.A. - Deskresearch. Op zoek naar informatie uit bestaand materiaal.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.