Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SH

Schrijver:
Titel: SHV 1896-1996 (Think Book)
Taal: Engels
Uitgever: Utrecht, SHV Holdings NV, 1996
Bijzonderheden: zeldzaam, nooit in omloop gebracht
Prijs: € 3 500,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
SHV 1896-1996 (Think Book)
Irma Boom en Johan Pijnappel
Utrecht, SHV Holdings NV, 1996
2.136 ongenummerde pagina’s, stalen rug, acht leeslinten, 18 x 23 x 11 cm, 3,5 kg

Het SHV boek verscheen 20 jaar geleden bij het honderdjarig bestaan van SHV en behoort tot de spectaculairste boeken die sindsdien in de wereld zijn verschenen. Kunsthistoricus Johan Pijnappel en ontwerpster Irma Boom werkten vijf jaar fulltime aan het boek dat wel omschreven is als "een van de krankzinnigste avonturen die met papier, inkt en een drukpers zijn aangedurfd." Het telt ruim tweeduizend pagina's, is 11 centimeter dik en weegt drie en een halve kilo. Mede door de talrijke, en soms verborgen, grafische vondsten die Irma Boom in het boek verwerkte, werd het talloze malen bekroond in binnen- en buitenland. De 11 centimeter dikke snee toont vanuit één hoek een bloeiend tulpenveld, vanuit de andere wordt een gedicht van Gerrit Achterberg zichtbaar. Al bladerend, kijkend en lezend legt de lezer zelf verbanden en reconstrueert aldus de honderdjarige geschiedenis van de Steenkolen Handelsvereniging. Daarbij zijn de acht leeslinten een welkom hulpmiddel. Een monumentaal boek, met een fraaie tactiele kwaliteit, gemaakt voor de eeuwigheid: gedrukt op papier van honderd procent katoen en water, met een stalen band in de rug. In alle schoonheid heeft het boek ook iets pervers: het blijft voor velen een onbereikbaar mysterie, want het is nergens te koop.
Verder lezen

Ysselstyn uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SHV 1896-1996 (Think Book) Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SHV 1896-1996 (Think Book) Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SHV 1896-1996 (Think Book) Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SHV 1896-1996 (Think Book) Irma Boom, Johan Pijnappel en Paul Fentener van Vlissingen - SHV 1896-1996 (Think Book)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ysselstyn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ysselstyn
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ysselstyn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ysselstyn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ysselstyn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.