Leeuw, J. de; Kannekens, J. - Bedrijfsethiek voor HBO. Deel The

Schrijver:
Titel: Bedrijfsethiek voor HBO. Deel Theorieboek
ISBN: 9789055731053
Taal: Nederlands
Uitgever: Damon B.V., Uitgeverij. 2000 9789055731053
Bijzonderheden: Paperback / softback, 239pp. in goede staat
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
DEEL 1 INLEIDING ETHIEK
Het eerste deel van dit boek wordt gevormd door een inleiding in de ethiek. Daarbij zijn de volgende leerdoelen in het geding:
- inzicht verkrijgen in wat het eigene is van een ethische benadering van de werkelijkheid (de ethische optiek).
- inzicht krijgen in een aantal sociaal-wetenschappelijke aspecten van moraal: waarden en normen, cultuur, moraal en levensbeschouwing, moraal en belang, sociale en psychische functies van moraal, morele ontwikkeling bij een individu en historische verschuivingen in de moraal.
- inzicht krijgen in verschillende visies over hoe je morele problemen kunt beoordelen (normatiefethische theorieën): gevolgenethiek, beginselethiek, deugdenethiek- en christelijke ethiek.
- inzicht in het belang van ethische communicatie en in belangrijke voorwaarden waar ethische communicatie aan dient te voldoen.
- inzicht in ethiek als proces: ethische gevoeligheid, ethische analyse, ethisch oordeel, ethische motivatie en ethisch handelen.
- inzicht in de vier gebieden van ethiek als wetenschap: descriptieve ethiek, prescriptieve ethiek, speciale ethiek en meta-ethiek.
- inzicht in de meta-ethische vraag of waarden en normen absoluut zijn of relatief.
- inzicht in de meta-ethische vraag of mensen vrij zijn of gedetermineerd.
DEEL 2 INLEIDING BEDRIJFSETHIEK
The white fighters
Na je HBO-opleiding begin je samen met enkele studiegenoten een eigen zaak: een pizzeria. Een van jullie activiteiten is dat je pizza's aan huis bezorgt. Deze week kreeg je het verzoek van de ultra-rechtse beweging 'The white fighters' om tijdens hun maandelijkse bijeenkomst een aantal pizza's te bezorgen. De beweging wil alle buitenlanders het land uit. Twee maanden geleden leidde een bijeenkomst van deze beweging tot schermutselingen met anti-racisme demonstranten. Een aantal organisaties in de stad wil dat de bijeenkomst verboden wordt. De burgemeester twijfelt of hij de bijeenkomst zal verbieden. Tot nu toe voelt hij daar niet veel voor. Vrijheid van meningsuiting is voor hem een groot goed. Van de andere kant betreurt hij het wel dat 'The white fighters' mensen aanzet tot discriminatie en is hij bang voor ordeverstoringen. Leveren jullie de pizza's aan de 'The white fighters'?
Doelstelling en opzet van dit deel
Het verhaal van de HBO-afgestudeerden is een voorbeeld van een ethisch probleem dat zich kan voordoen in een onderneming. Het is een voorbeeld uit de bedrijfsethiek.
In dit deel krijg je een inleiding in de bedrijfsethiek. De volgende zaken komen aan de orde:
- in hoofdstuk zeven leren we wat het begrip bedrijfsethiek inhoudt. Daarbij komen de volgende vragen aan de orde als: met welke ethische vragen wordt een bedrijf geconfronteerd?; waar speelt bedrijfsethiek zic...
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Leeuw, J. de; Kannekens, J. - Bedrijfsethiek voor HBO. Deel Theorieboek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.