Bouwsma, W.J. - Johannes Calvijn. De man en zijn tijd

Schrijver:
Titel: Johannes Calvijn. De man en zijn tijd
ISBN: 9789050181280
Uitgever: Balans
Bijzonderheden: 1991, 318 pp., paperback. Goed
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Net en strak exemplaar met minimale gebruikssporen.

Bouwsma, Amerikaans historicus, benadert Calvijn (1509-'64) in deze secure, objectieve studie vanuit historisch perspectief. Wij zien een gedreven man vol paradoxen, wiens existentiële angst zijn taalgebruik en theologie stempelt en wiens karakter wordt bepaald door zijn humanistische vaardigheid de spanningen in zijn denken te bedwingen. Zijn God is een ondoorgrondelijke, rechtvaardige God met vreeswekkende morele eisen. Deels bevestigt Bouwsma dus gangbare visies, maar het totaalbeeld is toch grotendeels nieuw. Zo blijkt Calvijn bijv. negatief te staan t.o.v. ascetisme en positief t.o.v. seksualiteit. Hij stelt een vrij groot vertrouwen in de vermogens van het verstand, God is voor hem een verre, onbeweeglijke filosofische godheid, een intellectueel wezen. In zijn statische orthodoxie bekommert Calvijn zich echter minder om de absolute waarheid van zijn boodschap dan om het effect.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bouwsma, W.J. - Johannes Calvijn. De man en zijn tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.