Joop Hulsbus - Cirkels in de regen. De terreur van een onverwer

Schrijver:
Titel: Cirkels in de regen. De terreur van een onverwerkt oorlogsverleden en de opkomst van Japan als supermacht 1948-1989
ISBN: 9789064100529
Taal: Nederlands
Uitgever: Hollandia, Uitgeverij 1e druk 1989 9789064100529
Bijzonderheden: Paperback / softback 120pp. in zeer goede staat, naam voorin
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De auteur werd tijdens de Tweede Wereldoorlog als Japans krijgsgevangene ingezet bij de aanleg van de beruchte Birmaspoorlijn. Zijn schokkende ervaringen verdrong hij tientallen jaren krampachtig tot hij enkele jaren geleden geestelijk instortte. Een lange psychotherapie in het Centrum '45 leerde hem zijn oorlogsverleden te verwerken; de dood van keizer Hirohito betekende een emotioneel slot van dit proces. Deel ervan was ook het schrijven en publiceren van twee boeken met oorlogservaringen. In dit boek beschrijft hij zijn instorting, veroorzaakt door de zakelijke contacten met het (de) gehate Japan(ners) en het lange, moeizame herstelproces. Dit wordt afgewisseld met persberichten over Japan die het gebrek van Japans schuldbesef en het herlevend imperialisme illustreren. Zijn verslag van en gedachten over de therapie zijn boeiend en maken indruk; de 'Japanse' delen zijn te fragmentarisch om meer dan vluchtige impressies na te laten.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joop Hulsbus - Cirkels in de regen. De terreur van een onverwerkt oorlogsverleden en de opkomst van Japan als supermacht 1948-1989

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.