Jong , Willem de . [ isbn 9789077671375 ] 0816 - Angst en Depre

Schrijver:
Titel: Angst en Depressie. ( Over angsten, depressies en aanverwante problematiek, een leidraad voor ouders en leerkrachten. )Wanneer kinderen en jeugdigen onder druk komen te staan en de uitdagingen en opdrachten van het leven als een last gaan ervaren, -
ISBN: 9789077671375
Taal: Nederlands
Uitgever: Pica .
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 0816 - 1e dr. 2009 - 192 p. - 330 gr.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- reageren ze nogal eens met angst- of depressieklachten. Ze trekken zich terug, vermijden spannende situaties en maken zich in feite bijna onzichtbaar. Ze staan vaak in de schaduw van de populaire kinderen en van de leerlingen die veel aandacht opeisen van leerkrachten.
Angst en depressie zijn hier in één boek samengebracht: ze gaan namelijk in ongeveer 50% van de gevallen samen. Angststoornissen en depressie lijken in verschillende opzichten op elkaar, vooral wat betreft de lage zelfwaardering en het negatieve zelfbeeld dat kinderen hebben. Het blijkt dat aan een depressie vaak een periode van angst en stress voorafgaat. Dit samengaan betekent: ernstiger klachten, meer functionele beperkingen, meer gebruik van de gezondheidszorg, langere duur van de stoornis, mogelijk grotere suïciderisico's.
Uit onderzoek is bekend dat vroegtijdige onderkenning en behandeling het aantal klachten op latere leeftijd fors doet afnemen. In dit boek staan kijk- en handelwijzers voor ouders en leerkrachten, bedoeld om signalen tijdig op te kunnen pikken en vervolgens juist en tijdig te kunnen handelen.

De auteur, lang werkzaam in het speciaal onderwijs, heeft een zeer bruikbare gids geschreven voor met name onderwijzend personeel in het basis- en voortgezet onderwijs voor het kunnen herkennen en diagnosticeren van ziektebeelden en problematisch gedrag bij schoolgaande kinderen en jongeren. Aan de orde komen onder meer ADHD, eetstoornissen, suicidaliteit, schizofrenie en psychose. Het boek is zeer gestructureerd opgezet, goed leesbaar en handzaam in het gebruik. Het biedt aanknopingspunten en adviezen. Met veel lijstjes, enkele figuren in zwart-wit, tekstkaders, een literatuuropgave en een register. Dit boek zou op elke school aanwezig moeten zijn.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jong , Willem de . [ isbn 9789077671375 ] 0816 - Angst en Depressie. ( Over angsten, depressies en aanverwante problematiek, een leidraad voor ouders en leerkrachten. )Wanneer kinderen en jeugdigen onder druk komen te staan en de uitdagingen en opdrachten van het leven als een last gaan ervaren, - Jong , Willem de . [ isbn 9789077671375 ] 0816 - Angst en Depressie. ( Over angsten, depressies en aanverwante problematiek, een leidraad voor ouders en leerkrachten. )Wanneer kinderen en jeugdigen onder druk komen te staan en de uitdagingen en opdrachten van het leven als een last gaan ervaren, -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.