Soucy, Gaétan - Music-Hall

Schrijver:
Titel: Music-Hall
ISBN: 9789021480152
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido - Amsterdam
Bijzonderheden: 2004, 351 pp paperback (rug iets scheef, verder goed) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Gaétan Soucy - Music-Hall
(Querido - Amsterdam)
ISBN 90 214 8015 8
uitgave uit 2004
351 pp paperback
(rug iets scheef, verder goed)
Staat van het boek: 7.5

New York, eind jaren twintig van de vorige eeuw. Twee huizenblokken moeten tegen de vlakte en een zootje ongeregeld zorgt voor de sloop. Wilde geruchten doen de ronde, dat de sloop niet nodig is, maar dat er met de grond gespeculeerd gaat worden. Er is sprake van sabotage en bij het instorten van een trap is een meisje omgekomen.
Een leerjongen, die steeds door de slopers wordt gepest en van alles de schuld krijgt, weet niet beter of hij is Xavier X.Mortanse, een nog maar net aangekomen Hongaarse immigrant. Het enige wat hij zich herinnert is dat hij op een dag wakker werd op een kade in Amerika, met chocolaatjes in zijn broekzak en zijn voornaam op zijn pols getatoeëerd.
Langzaam maar zeker ontdekt Xavier steeds meer van zichzelf: dat hij fabuleus goed kan schaken, dat hij nooit een kompas nodig heeft maar altijd zijn huis weer kan vinden en dat de zuster die hij achterliet Justine heet. Aan haar schrijft hij lange brieven, al begrijpt hij niet waarom hij nooit antwoord krijgt.
Als Xavier tijdens het werk een houten kistje vindt, blijkt het een vreemde muziekdoos te zijn. En al zorgt buurvrouw Peggy goed voor de eenzame, magere jongen met de pianovingers, door de figuur in de muziekdood heeft Xavier voor het eerst iemand gevonden om van te houden.
Recensie(s)

Aan het begin van dit even briljante als bizarre boek treffen we de hoofdpersoon, de dromerige ca 18-jarige Xavier die zich slechts voedt met wat rauwe groente, op een groot sloopwerk in het New York van de jaren twintig. Een troosteloze ambiance, waarin de jongen zich staande houdt dankzij een vrolijke en zeer muzikale kikker in een kistje, die hij op de sloop vindt en waarmee hij uiteindelijk zelfs in een music hall op de planken belandt. Met desastreuze gevolgen, overigens. Hij trekt mensen aan met zijn mooie, sympathieke gezicht, maar op seksuele toenadering van zijn lieve buurmeisje Peggy reageert hij buitengewoon spastisch. Is hij wel van deze wereld? Hij heeft vage herinneringen aan Hongarije en aan een zus die Justine heet en die hij lange brieven schrijft. Aan het eind wordt Xaviers verbijsterende geheim onthuld. Met zijn barokke taal en de decadente wreedheden doet de Canadees Soucy (1958) soms denken aan James Purdy. Hij werd vooral bekend met de kleine roman Het meisje dat te veel van lucifers hield*.

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Soucy, Gaétan - Music-Hall Soucy, Gaétan - Music-Hall Soucy, Gaétan - Music-Hall

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.