Romijn Meijer, Henk - Mijn naam is Garrigue

Schrijver:
Titel: Mijn naam is Garrigue
ISBN: 9789029021074
Taal: Nederlands
Uitgever: Literair Moment / Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheden: 1986, 4e druk, 297 pp paperback (naam voorin, verder ongelezen en als NIEUW!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Henk Romijn Meijer - Mijn naam is Garrigue
(Literair Moment / Meulenhoff - Amsterdam)
ISBN 90 290 2107 1
4e druk 1986
297 pp paperback
(naam voorin, verder ongelezen en als NIEUW!)
Staat van het boek: 9.0

Henk Romijn Meijer brak in 1983 door naar het grote publiek met Mijn naam is Garrigue, een boek dat een nieuw genre in de Nederlandse literatuur zou inluiden: de faction. Het is naar vorm en stijl een psychologische roman, naar intrige een thriller, maar gebaseerd op ware feiten.
In de Dordogne, waar hij de helft van het jaar woont, leerde Romijn Meijer de geschiedenis van een curieuze boerenfamilie kennen, waarvan de vader in 1874 met hevige vergiftigingsverschijnselen was overleden. Was het moord of was het de zelfmoord waarmee vader Garrigue zo vaak had gedreigd? Het politiedossier over de zaak kwam Romijn Meijer toevallig in handen en inspireerde hem tot een verrassend modern boek, dat nog steeds een van de beste en spannendste karaktertekeningen van het Franse provincieleven biedt.
Recensie(s)
Het is bijna onmogelijk de intriges van deze roman in enkele zinnen te beschrijven. Het verhaal speelt zich af in een dorp in de Dordogne. Daar speelt zich een drama af rond het gezin Garrigue, aan het eind van de 19e eeuw. Zonder te idealiseren zou je het een streekroman kunnen noemen. Centraal staat de dood van vader Garrigue. Getuigenverklaringen moeten ons op het spoor brengen van de antwoorden op de twee belangrijkste vragen van het verhaal: is hij vermoord en zo ja, door wie? Zo zou je het boek een documentaire kunnen noemen, een reconstructie van een moord. In dit verband gebruikt de schrijver zelf de term 'faction'. Maar 'Mijn naam is Garrigue' is evenzeer een psychologische roman, waarin wij de gevoelens, behoeften en strevingen van de hoofdpersonen kunnen ontdekken. Als psychologische roman diepgaand, als documentaire goed doorwrocht, als thriller spannend is dit een waardevolle roman geworden. Paperback; kleine druk.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Romijn Meijer, Henk - Mijn naam is Garrigue Romijn Meijer, Henk - Mijn naam is Garrigue Romijn Meijer, Henk - Mijn naam is Garrigue

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.