Sangharakshita . [ isbn 9789055017768 ] 1116 - Wie is de Boeddh

Schrijver:
Titel: Wie is de Boeddha? . ( De Boeddha heeft zijn intrede gedaan in de westerse cultuur: je ziet hem in soapseries, in exotische reisbrochures en in glossy woonbladen. Ook zijn leer staat in het middelpunt van de aandacht, nu filmsterren en -
ISBN: 9789055017768
Taal: Nederlands
Uitgever: Bzztoh .
Bijzonderheden: Paperback in zeer nette staat - 1116 -1e dr 2003 - 190 p - 290 gr
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- popmuzikanten - de maatschappelijke iconen van vandaag - zich tot het boeddhistische geloof bekeerd hebben. Maar wie is nu eigenlijk de Boeddha? Wat betekent het om een boeddhist te zijn? In dit boek benadert de Britse boeddhist Sangharakshita deze vraag van verschillende kanten. De Boeddha wordt geplaatst in zijn historische context, als de Indiase strijderprins die op zoek ging naar de waarheid. Ook beschrijft de auteur de Boeddha in relatie tot de menselijke evolutie, karma en hergeboorte, en tijd en eeuwigheid. Maar vooral ontmoeten we de Boeddha als een man die de mysteriën van leven, lijden en dood probeerde te begrijpen. Hij kwam tot dat begrip doordat hij in staat was het menselijk leven te overstijgen en een Boeddha te worden - 'iemand die weet, die wakker is'.


Bundel lezingen over leven en persoon van de Boeddha. De Engelse auteur is een bekend boeddhist en stichter van de Western Buddhist Order. Eerst wordt een poging gedaan om een samenhangend overzicht van de boeddhistische kijk op het universum te geven, waarin de ware aard van de Boeddha kan worden begrepen. In dit licht worden vervolgens het leven en de persoon van Siddhartha Gautama beschreven. Aan de orde komen: zijn moed om tot het uiterste (de verlichting) door te gaan; de boeddhistische literatuur, beschouwd in het licht van de wijze waarop de Boeddha onderwees; karma en reincarnatie, bezien tegen de achtergrond van zijn Verlichting; de 'dood' van de Boeddha, te onderscheiden van de gebruikelijke dood. Ten slotte wordt geleerd hoe we de Boeddha moeten zien, mede door eigen spirituele rijping. De auteur is erin geslaagd om via een originele kijk op de Boeddha de relevantie van zijn boodschap over te brengen zonder te vervallen in de obligate hagiografie of een modieus gepsychologiseer. Spelling en vertaling van termen zijn beter geslaagd dan meestal het geval is.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.