projectgroep leesbevordering - Aan de slag met kinderboeken / e

Schrijver:
Titel: Aan de slag met kinderboeken / een programma leesbevordering ten behoeve van pabostudenten
ISBN: 9789054832652
Uitgever: NBD/Biblion
Bijzonderheden: 2001, 183pp, als nieuw Bij de verschillende onderdelen zijn 22 lessuggesties opgenomen met creatieve ideeën voor lessen op de praktijkschool en de werkplek waar de pabostudent uiteindelijk terechtkom
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het lezen van boeken door kinderen krijgt meer en meer concurrentie van de televisie, de video en de computer. Dat het een uiterst belangrijke vaardigheid is in onze maatschappij, is een vanzelfsprekend gegeven. Daarom ligt in het leren lezen een taak voor ouders, bibliotheken en het onderwijs. Kinderen worden lezer als ze er plezier in hebben, als ze er beter van worden en als ze bijvoorbeeld zien dat je lezend dingen kunt beleven die je van je levensdagen niet zelf kunt meemaken.
Hoe kinderen van de basisschool tot lezen gestimuleerd kunnen worden en hoe ze tot lezers gemaakt kunnen worden, zijn vragen waarop in Aan de slag met kinderboeken antwoord wordt gegeven. Dit programma leesbevordering voor pabostudenten is gericht op de praktijk van de basisschool en geeft informatie en handige tips voor lessen. Het is zelfstandig te gebruiken, maar de docent kan er ook delen uit halen en deze integreren in zijn of haar programma Nederlands op de pabo.
In het boek worden concrete en herkenbare situaties uit de praktijk van de basisschool geschetst waarin de leesbevordering een rol speelt en worden verschillende aspecten van leesbevordering aan de orde gesteld. Daarin meer over genres als prentenboeken, verhalende boeken, informatieve boeken en kinderpoëzie. Verder wordt ingegaan op de functie van jeugdliteratuur bij andere vakken en het belang van het inrichten van een goede leesomgeving. Hoe kun je kinderboeken als volwassene beoordelen en hoe beoordelen kinderen zelf hun boeken? En wat als kinderen niet van lezen houden of er niet zo goed in zijn? Ten slotte worden behandeld leesfasen en leesniveaus, leesvormen in het leesonderwijs en de functie van de leescoördinator.
Bij de verschillende onderdelen zijn 22 lessuggesties opgenomen met creatieve ideeën voor lessen op de praktijkschool en de werkplek waar de pabostudent uiteindelijk terechtkomt
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

projectgroep leesbevordering - Aan de slag met kinderboeken / een programma leesbevordering ten behoeve van pabostudenten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.