Stufkens , Hein . [ isbn 9789025960735 ] - De Goeroe . ( Dit is

Schrijver:
Titel: De Goeroe . ( Dit is het verhaal van een ogenschijnlijk doorsnee-man met een doorsnee-leven die uitgroeit tot een goeroe. De lezer wordt meegenomen op zijn pad en krijgt inzicht in zijn groei. Uiteindelijk raakt de man – inmiddels tot goeroe -
ISBN: 9789025960735
Taal: Nederlands
Uitgever: Have, Ten.
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 1516 - 1e dr 2010 - 175 p - 280 gr
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- uitgegroeid – gevangen in een web van roddels, intriges en misverstanden. Toch blijft hij tot het eind trouw aan zichzelf. Op het moment dat hij alles verliest, bereikt hij het hoogste inzicht. Het verhaal speelt zich af in Nederland en Vlaanderen tussen 1945 en 2009.

Deze spirituele roman bevat wijsheid van verschillende oosterse en westerse tradities, met name uit het zenboeddhisme, en staat vol toespelingen op bijbelse verhalen. Het verhaal kent onverwachte wendingen en amoureuze avonturen; mysteries worden gaandeweg ontraadseld.

Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij laat zich inspireren door de geest van Franciscus: een geest van eenvoud, vrede en vreugde, van verbondenheid, liefde en mededogen. Een geest ook van openheid voor andere tradities in Oost en West die soortgelijke waarden bevorderen en uitdragen. Stufkens woont en werkt in het door hem gestichte bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand.

Zen-roman van de bekende auteur van spirituele publicaties (1947). De roman volgt de metamorfose van een gewone man, de boomkweker Arthur de Koning, tot goeroe. De verandering start als gevolg van onvrede met het simpele boomkweken en een toevallig bezoek aan een franse Zen-tuin. Na gesprekken met de Franse tuinman begint Arthur met zijn vrouw aan een eigen Zen-tuin in Nederland. Al ontwikkelend bevalt hij steeds van Zen-teksten die hij in een rood boekje noteert. Na de dood van zijn vrouw stort hij zich meer en meer op de tuin, komen er vele help(st)ers en volgelingen. De boomkwekerij wordt afgestoten en de hele Zenbeweging trekt in een oud klooster waar velerlei cursussen worden gegeven. De teksten worden in boekvorm uitgegeven, maar de voorraad raakt in brand, enkele personen komen om of raken gewond en de hoofdpersoon komt in het gevang, waar hij de hoogste waarheid ontdekt. Voor geinteresseerden in spirituele groei een boeiend verhaal van het schipperen tussen Zen en alledaags burgerschap. Ook de problematische aspecten van het goeroe zijn worden meegenomen in de ontwikkelingsgang.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stufkens , Hein . [ isbn 9789025960735 ] - De Goeroe . ( Dit is het verhaal van een ogenschijnlijk doorsnee-man met een doorsnee-leven die uitgroeit tot een goeroe. De lezer wordt meegenomen op zijn pad en krijgt inzicht in zijn groei.  Uiteindelijk raakt de man – inmiddels tot goeroe - Stufkens , Hein . [ isbn 9789025960735 ] - De Goeroe . ( Dit is het verhaal van een ogenschijnlijk doorsnee-man met een doorsnee-leven die uitgroeit tot een goeroe. De lezer wordt meegenomen op zijn pad en krijgt inzicht in zijn groei.  Uiteindelijk raakt de man – inmiddels tot goeroe -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.