Isegawa, Moses - Abessijnse kronieken (gratis hierbij: Twee chi

Schrijver:
Titel: Abessijnse kronieken (gratis hierbij: Twee chimpansees)
ISBN: 9789023470458
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: 2001, 1e (gebonden) druk, 623 pp, gebonden met stofomslag, als NIEUW!
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 5,00 (binnen Nederland)
Meer info:
'De verteller sleurt je mee in een stroom van elkaar in moordend tempo opvolgende gebeurtenissen, soms gruwelijk, vaak hilarisch en bizar, en wanneer je uiteindelijk proestend bovenkomt, met de Afrikaanse modder en stront in je haren en verontrustende "sprinkhanen in je borst", kun je nog maar een ding denken: waar komt deze verbeelding vandaan?' - Judith Koelemeijer, de Volkskrant

'Een genadeloos boek... Als lezer val je van de ene verbazing in de andere.' - Maartie Somers, Het Parool
Recensie(s)

De hoofdrolspeler vertelt zijn levensgeschiedenis in relatie tot zijn ouders en grootouders in de woelige jaren '70 in het Oeganda van Idi Amin. Hij groeit op in een traditioneel dorp, waar huwelijken gearrangeerd worden en het gezag van ouders onaantastbaar is. Hij ontdekt de stad met zijn corruptie, woont enkele jaren in een seminarie onder een kerkelijke dictatuur, krijgt een baan in een middelbare school, en komt, na onderdompeling in de wereld van sex, fraude en chantage, tenslotte als illegaal terecht in de Bijlmer, waar hij het leven van opportunisme en uitbuiting voortzet, alsof de Bijlmer het corrupte verlengde is van zijn vaderland. Deze meeslepende roman is een lofzang op de instincten tot overleving en spot met algemeen geldende regels van fatsoen en moraal. Hij geeft een verbijsterend beeld van het leven van een illegaal in Amsterdam. Breed uitdijende beschrijvingen van seksuele avonturen, familieruzies, intriges op het seminarie, geschreven vanuit een Afrikaanse visie op het leven, maken dit boek tot een indrukwekkend getuigenis van authentiek Afrikaans denken. De auteur woont in Nederland. Normale druk. Toptien-boek.
(Biblion recensie, Harrie M. Leyten.)

Het boekje Twee Chimpansees krijgt u hier gratis bij.
Twee chimpansees is het verhaal van Moses Isegawa's reis tussen twee culturen, van Oeganda naar Nederland en weer terug, en van zijn reis tussen twee werelden, van een anonieme vreemdeling tot een gevierd auteur die wereldwijde roem vergaart.

Tien jaar geleden kwam Moses Isegawa naar Nederland. Hij had niets, alleen de droom schrijver te worden, en dat kon alleen in het Westen. Gewend altijd tussen de mensen te leven, op de slaapzaal van het seminarie en in het huis vol familie, was Isegawa plotseling volledig op zichzelf terug geworpen in een vreemde cultuur. Maar terwijl hij zijn rol leerde spelen in een nieuwe samenleving, bleef het visioen een schrijver te zijn hem voor ogen zweven. Na vele jaren van proberen, vond hij eindelijk het verhaal dat hij wilde vertellen: hij schreef de vuistdikke roman Abessijnse Kronieken. Het boek kreeg een stormachtige ontvangst, stond maanden in de diverse toptienen, en verscheen vervolgens in vele landen in het buitenland. In Twee chimpansees vertelt Isegawa het relaas van zijn wording als schrijver en van zijn ontdekkingstocht in het westen. Met de blik van iemand die ergens midden tussen Afrika en Europa staat, bepeinst hij de verhouding tussen de continenten, bekritiseert hij het Europese superioriteitsgevoel en denkt hij na over de toekomst van het continent dat sommigen verloren durven te noemen. Ook vertelt hij het verhaal van zijn weerzien met Oeganda en zijn familie, waar hij als gelauwerd schrijver terugkeerde om de Oegandese uitgave van zijn boek te ondersteunen. In het titelessay in dit boek is een aap aan het woord die de inentings- en viruspolitiek van de westerse gezondheidszorg in Afrika scherp onder de loop neemt, Het proefdier betoogt, op basis van diverse bronnen dat het aidsvirus, ebola en andere ziekten zijn verspreid door de artsen die al dan niet met goede bedoelingen Afrika als proefterrein voor hun experimenten gebruiken.
Verder lezen

Keetje uit Nieuwveen

particulier

Logo Keetje

Kijk in uw SPAM folder EN in uw RECLAME folder als u geen antwoord ontvangt. Ik reageer ALTIJD binnen 1 dag!
=======================================
Welkom bij boekwinkeltje Keetje.
Ik ben een particuliere verkoper. U heeft geen recht van retour. Als u hier niet mee akkoord kunt gaan, plaats dan uw bestelling niet.
U ontvangt een e-mail met betaal informatie na uw bestelling. U krijgt altijd antwoord van mij. Kijk in uw spambox en in uw reclamebox als u geen bericht ontvangt. Boeken worden na ontvangst van betaling verstuurd.
Alle boeken worden bewaard verpakt in transparante beschermende folie. De boeken op de foto's zijn de echte exemplaren. U krijgt wat u ziet.
De verzendkosten staan bij elk boek apart vermeld.
PostNL brievenbuspost € 3,85
Pakketpost: DHL (afhalen bij DHL shop) tot 10 kg € 4,75
DPD thuisbezorgd tot 20 kg € 6,85
PostNL tot 10 kilo: € 7,70
Verzekerd verzenden € 10,50
Tarieven België: DPD tot 3 kg € 7,00
U kiest zelf uw verzendwijze.
Verzendkosten voor rekening van koper. Verzekerd verzenden mogelijk. Verzending voor risico van de ontvanger. Wilt u geen risico lopen, vraag dan om verzekerde verzending. Afhalen in Nieuwveen mogelijk. Mail me gerust als u meer informatie wilt hebben.
Bij pakketpost ontvangt u gratis verrassingsboeken.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Isegawa, Moses - Abessijnse kronieken (gratis hierbij: Twee chimpansees) Isegawa, Moses - Abessijnse kronieken (gratis hierbij: Twee chimpansees) Isegawa, Moses - Abessijnse kronieken (gratis hierbij: Twee chimpansees)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Keetje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Keetje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Keetje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Keetje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Keetje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.