Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Antoinette Dijt, Rooijendijk, Lambert / Wijers, Gert.-Jan. - D

Schrijver:
Titel: De mens in thema's
ISBN: 9789024416233
Taal: Nederlands
Uitgever: Nellissen , 2003
Bijzonderheden: Nette grote paperback, 323 pag., ISBN 9789024416233
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In dit boek wordt de menselijke levensloop thematisch behandeld. Naast aandacht voor de normale ontwikkeling van de omgeving is er ook aandacht voor de invloed van de omgeving op die ontwikkeling en het ontstaan van achterstandssituaties.
Belangrijke thema s uit verschillende vakken rond de levensloop van de mens zijn in dit boek ge ntegreerd. Naast onderwerpen uit de ontwikkelingspsychologie komen ook thema s aan de orde zoals relaties, motieven om al dan niet voor kinderen te kiezen, oorzaken van werkloosheid, fascisme en discriminatie, de rol van scholen en klassenonderwijs, eenoudergezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, grenzen van het leren, communicatie, seksualiteit en psychische stoornissen. Ook wordt aandacht besteed aan klassenverschillen en cultuurverschillen. Politiek, burgerschap en democratie komen uitgebreid aan de orde.

De mens in thema s is geschreven voor mbo-studenten Pedagogisch Werk en Sociaal Maatschappelijk Werk en hbo-studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
Recensie(s)

Een prettig leesbaar studieboek over ontwikkelingspsychologie van vier Nederlandse auteurs, bedoeld voor mbo- en hbo-studenten. In tegenstelling tot nogal wat andere boeken over dit onderwerp wordt hier duidelijk dat de auteurs - behalve kennis van - ook gevoel hebben voor het vak waarover zij schrijven en voor mensen. In de inleidingen aan het begin van elk hoofdstuk worden de belangrijkste onderwerpen van dat hoofdstuk genoemd. Achterin een literatuurlijst, een trefwoordenregister en een namenregister. Is er een hoofdstuk interessanter dan de rest? Boeiend is in elk geval het (niet-verwachte) verhaal 'Het Angelsaksische model en de bankcrisis'. Bijzonder hedendaags. En zorg, onderwijs en politie, in een adem genoemd. Deze nieuwe editie is ingrijpend herzien en geactualiseerd.

T. van Oirschot-Sparla
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Antoinette Dijt, Rooijendijk, Lambert  / Wijers, Gert.-Jan. - De  mens in thema's