Clason, Henny, Marie Louise Goossens/ Willemien Nagel. - Kinder

Schrijver:
Titel: Kinderen vormen in Textiel. (Textielvaardig voor de Basisschool)
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bilt, Cantecleer 6e druk 1999 9789021302799
Bijzonderheden: paperback 168pp als nieuw actuele uitgave, fraaie en duidelijke foto's, tek. e.d.
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Kinderen vormen in textiel is het handboek bij de serie Textielvaardig dat tezamen met een tiental ideeënboeken een compleet deelwerkplan voor het textielonderwijs op de basisschool vormt. Het boek geeft veel informatie over het textielonderwijs van vroeger en nu, de onderwijsplanning in dit vakgebied en de geschiedenis van de vormgeving in textiel. Het materiaal is zodanig geordend dat iedere onderwijsgevende zijn of haar eigen leerroute door de geschiedenis kan maken. Door middel van o.a. beeldmemo's (foto's die allerlei begrippen aanschouwelijk maken) wordt de beeldenschat van de leerkracht vergroot. Dit Handboek is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken: de geschiedenis van het textielonderwijs * waarom leer je vormen in textiel * hoe ga je werken met textiel * de textielles * geschiedenis van textiel in de samenleving en de kunst. De praktische toepasbaarheid van de inhoud van dit boek is het voornaamste uitgangspunt van de auteurs, die ervaren docenten zijn op de Pabo en de lerarenopleiding.

In dit Handboek vindt de leerkracht op de basisschool de theoretische ondergrond voor de praktische toepassing in de Ideeënboeken, om daarmee de textiellessen voor alle groepen leerlingen (4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar) tot een succes te maken.
Recensie(s)

Er bestaat een serie "Textielvaardig". Dit handboek completeert deze serie. Samen met een aantal ideeënboeken vormt deze serie een werkplan voor het textielonderwijs op de basisschool. In dit handboek vind de leerkracht, alsook de toekomstige leerkracht, een beknopte theoretische ondergrond hoe men tot de huidige lesmethode gekomen is. In een vijftal hoofdstukken worden achtereenvolgend behandeld de geschiedenis van het textielonderwijs, waarom je leert vormen in textiel, hoe je dat kunt doen, de textielles en de geschiedenis van textiel in de samenleving. Elk hoofdstuk besluit met een literatuurlijst die handig is voor degene die zich verder wil verdiepen. De illustraties zijn beperkt doch doelmatig. Wel erg bekende plaatjes uit andere studieboeken over textiele vormgeving. Een gedegen boek en geschikt voor de doelgroep.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clason, Henny, Marie Louise Goossens/ Willemien Nagel. - Kinderen vormen in Textiel. (Textielvaardig voor de Basisschool)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.