Belleghem , Doenja van . [ isbn 9789058266941 ] inv 2016 - Aa

Schrijver:
Titel: Aan God Toegewijd . ( Religieus leven in beweging . ) Steeds minder mensen kiezen voor een leven dat aan God en aan de Kerk gewijd is. Traditionele congregaties vergrijzen en vinden moeilijk nieuwe leden. De voorbije decennia werd er actief -
ISBN: 9789058266941
Taal: Nederlands
Uitgever: WPG BE Davidsfonds .
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 2016 - 1e dr 2010 - 101 p - 170 gr
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- gezocht naar nieuwe vormen van religieus gemeenschapsleven, maar zonder veel succes.
Aan God toegewijd brengt het verhaal van mensen die vandaag wél kiezen voor een Godgewijd leven in gemeenschap en onthouding. Het gaat om gelovigen die zich voor het leven aan God en de Kerk willen binden. Doenja Van Belleghem laat hen aan het woord over hun roeping, hun zoektocht naar spiritualiteit, de waarde van het celibaat en hun innerlijke levensvreugde.
Maar de auteur is ook kritisch. Ze onderzoekt het falen zowel oude en nieuwe vormen van religieus gemeenschapsleven in Vlaanderen en schetst daarmee een helder beeld van het religieuze gemeenschapsleven vandaag.
Recensie(s)
Met dit boek wil Doenja Van Belleghem, adjunct-perschef van het bisdom Brugge, de actuele situatie van het religieuze gemeenschapsleven in Vlaanderen schetsen. De auteur probeert niet om de oorzaken van de kerkelijke impasse voor de zoveelste keer in kaart te brengen, maar laat enkele mensen aan het woord die - op een na - een verhaal vertellen van een 'stilgevallen' beweging. Zo komt in een eerste hoofdstuk een zuster aan het woord die al enkele nieuwe initiatieven nam en ze zag mislukken, en die zich vruchteloos afvraagt wat de echte oorzaken zijn van dit falen. Verder maken we kennis met een bekeerling die in het bedevaartsoord Medjugorge een nieuwe societeit stichtte, een zuster die terecht aandacht vraagt voor de bestaande congregaties en een ex-zuster die vaststelt dat de abdij waar ze enthousiast binnentrad 'haar plek niet is' en haar roeping nu ongebonden verder beleeft. Van een onderzoek is in dit boek weinig terug te vinden en vragen blijven dan ook open. Het enige dat we vernemen, is dat er geen duidelijke visie is die erin slaagt om contemplatieve en mystieke zoekers te verzamelen.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Belleghem , Doenja van . [ isbn 9789058266941 ] inv 2016 - Aan God Toegewijd . ( Religieus leven in beweging . ) Steeds minder mensen kiezen voor een leven dat aan God en aan de Kerk gewijd is. Traditionele congregaties vergrijzen en vinden moeilijk nieuwe leden. De voorbije decennia werd er actief -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Bocurio
  Kamer van Koophandel nummer: 34138285
  NL001177745B36
  http://www.bocurio.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.