Amaury De Smet, architecte d'interieur et designer. Culot, Brison

Schrijver:
Titel: VILLA MULLER, Marcel Spittael, 1938
Uitgever: , AAM, 2015
Bijzonderheden: Softcover, 168 pages, format : 21 x 30 cm, Illustrated. text French - Dutch FR/NL ISBN 9782871433057.
Prijs: € 37,50
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Aussi inconnue que unique cette maison, apparentee a celles legendaires de robert mallet-stevens, de Josef Hoffmann ou de richard neutra, a traverse le temps sans une seule ride. Construite en 1938 d?apres les plans de l'excellent architecte marcel spittael, elle nous est effectivement parvenue intacte a l'exterieur et a l'interieur. le livre nous plonge dans l?univers de cette demeure mysterieuse que n'habita jamais son commanditaire. la porte franchie, on entre dans un decor fastueux alliant les marbres rares, le palissandre et les feuilles d'or. et puis c'est un enchainement de salons, salon de musique, rotonde aux glaces courbees, vaste bureau de travail, suite parentale, chambres d'amis, salles de bain signe des temps, le garage peut accueillir quatre automobiles. Cette maison-palais fait partie des merveilles de l'Art deco et du modernisme en belgique.illustre Serge Brison est photographe a bruxelles, specialise dans l'architecture. Villa Muller, een van de mooiste art Deco en modernistische architectuur in Belgie, heeft de naam van de opdrachtgevers, realisatie van Architect Marcel Spittael is verwant met andere realisaties van robert Mallet Stevens, Jozef Hoffmann en ook Michel Polak, 1938 Sint-Genesius-Rode; Monumentale villa in nieuwe zakelijkheid gelegen te midden van een omhaagde tuin op een hoekperceel tussen de Beukenlaan en de Haagdoornlaan in de wijk Middenhut. In 1938 ontworpen door Brussels architect Marcel Spittael in opdracht van A. Muller. Volgens de bouwplannen lag op de benedenverdieping de living met halfronde loggia achteraan links van de inkomhal met 'grand escalier' en vestibule en rechts de eetkamer met aansluitend 'office'. Rechts van de eetkamer waren verschillende dienstvertrekken gegroepeerd, onder meer de keuken en de wasplaats. Ook de diensttrap bevond zich hier. De achtergevel geeft uit op een vijver. Hoofdvolume van twee bouwlagen onder plat dak, met hoger opgetrokken westvleugel van drie bouwlagen, het geheel uitgevoerd in geelbruine baksteen met dudokvoeg. Onregelmatige travee-indeling. Strakke, zakelijke vormgeving met kenmerkende verspringende volumes. Inkompartij geaccentueerd door een halfronde erker op pilotis, op de verdieping voorzien van een venster met gebogen glas en fijne horizontale roedeverdeling. Doorgetrokken lateien in witte natuursteen boven de rechthoekige muuropeningen zorgen voor een horizontaliserend effect. Typerende vlaggenmast aan de oostgevel. Vooruitspringende dubbele garage uit de bouwperiode, voorzien van een bandvenster met fijne roedeverdeling, ten westen aansluitend aan het hoofdvolume. Binnen het patrimonium van de gemeente is dit een zeldzaam, grootschalig en verzorgd uitgewerkt voorbeeld van baksteenarchitectuur uit het interbellum. Dit 'maison-palais', een toonbeeld van art deco en modernisme, zou naar verluidt ook qua interieur gaaf bewaard zijn.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Amaury De Smet, architecte d'interieur et designer. Culot, Brison - VILLA MULLER, Marcel Spittael, 1938

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.