Pedro Antonio de Alarcón - El sombrero de tres picos Historia

Schrijver:
Titel: El sombrero de tres picos Historia verdadera de un sucedido que anda en romances, escrita ahora tal y como pasó
Taal: Spaans
Uitgever: Impresores de la Real Casa 1894.
Bijzonderheden: geb. hardcover in linnen met rode leren rug 238pp. in nog erg goede staat, 12/18,5cmleeslint
Prijs: € 30,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Pedro Antonio de Alarcón stamde uit de verarmde adel. Hij ging naar het seminarie, liep daar weg en begon vervolgens met schrijven, journalistiek werk, maar ook verzen en fictie. Hij sloot zich in Granada aan bij de schrijversgroep “La Cuerda granadina". In 1853 trok hij naar Madrid.

Naast zijn interesse voor de literatuur was Alarcón ook altijd sterk politiek geëngageerd, aanvankelijk extreem liberaal. In Madrid ging hij schrijven voor een schreeuwerig anti-klerikaal en anti-dynastiek blad. Nadat het leven van Alarcón door zijn opponent in een duel gespaard was, kwam hij tot een zekere inkeer. Hij wijdde zich in toenemende mate aan het schrijverschap en zijn politieke overtuiging ontwikkelde zich naar een conservatief katholicisme. In 1861 werd hij volksvertegenwoordiger.

Alarcón maakte als literair schrijver in eerste instantie naam met een ooggetuigenverslag van de oorlog tegen Marokko (Diario de un testigo de la Guerra de África, 1859) en aansluitend met het verslag van een reis naar Italië (De Madrid a Nápoles, 1861). Later schreef hij ook romans, waarvan El escándalo (1875, Nederlands: De aanstoot) en het pikante, romaneske volksverhaal El sombrero de tres picos (1874, Nederlands: De driekante steek) het meest bekend zijn. Alarcón wordt vooral in zijn late werk gezien als de eerste grote Spaanse romanticus, met veel gevoel voor de natuur en een grote verering van Lord Byron. Hij schreef in een pathetische, weinig oorspronkelijke taal, met een voorkeur voor heftige gevoelens en bizarre situaties. Het meest geprezen wordt hij nog steeds om zijn vertelkunst. Diverse van zijn werken zijn later ook verfilmd. Beroemde componisten als Manuel de Falla (ballet), Hugo Wolf en Riccardo Zandonai (opera's) zetten werk van hem op muziek.

Alarcón had altijd veel moeite met kritiek op zijn werk, trok zich mede daarom in 1883 uit het schrijverschap terug en wijdde zich aan zijn groente- en plantentuin. Hij kreeg in 1888 een beroerte en overleed in 1891 te Madrid, op 56-jarige leeftijd.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pedro Antonio de Alarcón - El sombrero de tres picos Historia verdadera de un sucedido que anda en romances, escrita ahora tal y como pasó Pedro Antonio de Alarcón - El sombrero de tres picos Historia verdadera de un sucedido que anda en romances, escrita ahora tal y como pasó

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.