Axelsson, Majgull - Augusta's Huis

Schrijver:
Titel: Augusta's Huis
ISBN: 9789052269788
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: 2002, 412 pp hardcover gebonden met stofomslag (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Majgull Axelsson - Augusta's Huis
(De Geus)
ISBN 90-5226-978-5
uitgave uit 2002
412 pp hardcover gebonden met stofomslag
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Ooit was Augusta's huis de woning waar Augusta moeilijke, maar ook gelukkige jaren beleefde met haar man Isak. Een eeuw later is het huis nog altijd familiebezit en wordt het gebruikt als vakantiehuis. En soms ook als toevluchtsoord. Bijvoorbeeld door kleindochter Alice. Zij trekt zich in het huis terug om na te denken over het verzoek van haar jeugdvriend Kristian, die na tientallen jaren wil horen wat er van hun kind geworden is. Ook het zestienjarige 'achterachterkleinkind' Angelica vindt tijdelijk onderdak in Augusta's huis. Zij is op de vlucht voor haar stiefvader.
Axelsson vertelt in Augusta's huis niet alleen de levensverhalen van enkele vrouwen, maar schreef tegelijkertijd een kroniek van een eeuw sociale geschiedenis.Recensie(s)De na 'Aprilheks' en 'Huis der nevelen' derde vertaalde roman van de succesvolle Zweedse schrijfster (1947) schetst drie existentieel verweven vrouwenlevens uit verschillende generaties: Augusta (1895), haar kleindochter Alice (1940) en Angelica (1984). Zij zijn de hoofdpersonen van een familiepos, waarin ondanks maatschappelijke veranderingen het steeds weer 'de meisjes zijn die zich ter beschikking moeten stellen'. In het huis van 'oermoeder' Augusta verbergen zich de zielen en stemmen van meer generaties. Het huis is getuige van eindeloos leed en ontembare vreugde. Terwijl de tijden veranderen is de hunkering naar liefde dezelfde gebleven. Tevens blijft de wens naar een zelfbepaald vrouwenleven een dagelijkse onvervulde droom en er is de zorg voor een ongewild kind. Angelica is de eerste die deze cirkel doorbreekt en Alice beseft dat het onmogelijk is voor het verleden te vluchten zonder de verbinding met de eigen ziel te verliezen. Met expressieve kracht heeft Axelsson een klein universum geschapen, waarin zij de lezers meeneemt op een afwisselingsvolle vlucht door tijd, ruimte en generaties. Deze spannende roman is tegelijkertijd een uiterst lezenswaardige kroniek van de Zweedse vrouwenemancipatie. Gebonden; kleine druk

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Axelsson, Majgull - Augusta's Huis Axelsson, Majgull - Augusta's Huis Axelsson, Majgull - Augusta's Huis Axelsson, Majgull - Augusta's Huis Axelsson, Majgull - Augusta's Huis Axelsson, Majgull - Augusta's Huis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.