Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1)

Schrijver:
Titel: Zwanen schieten (Ex.1)
ISBN: 9789021464718
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido - Amsterdam
Bijzonderheden: 1998, 2e druk, 128 pp hardcover gebonden met stofomslag (klein plekje op de rug, verder NIEUW!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Hella S. Haasse - Zwanen schieten (Ex.1)
(Querido - Amsterdam)
ISBN 90 214 6471 3
2e druk 1998
128 pp hardcover gebonden met stofomslag
(klein plekje op de rug, verder NIEUW!)
Staat van het boek: 9.0

Al eerder heeft Hella S. Haasse laten zien dat feiten, opgediept uit kronieken en archieven pas gaan spreken als ze door de verbeelding worden aangeraakt. Wat verborgen of onverklaarbaar was, is altijd de voedingsbodem geweest voor de thema's van haar romans en verhalen.

In Zwanen schenen worden feiten uit haar eigen familieverleden bron van speculatie. Niet de feiten zelf zijn belangrijk, maar de associaties die zij oproepen en het proces van verandering en herschepping, dat de herinnering aan die feiten ondergaat.

Beelden, tijdens een treinreis in het voorbijrijden waargenomen (een boogschutter in een Frans woud, een dode zwaan in een weiland bij Leiden), blijken de aanzet tot een reeks samenhangende teksten: autobiografische aantekeningen over twee dominerende grootmoeders en hun invloed op het gezin waarin Hella Haasse opgroeide, het relaas van de moeilijke beginjaren in Australië van haar geëmigreerde broer, dat de opmaat vormt tot een verhaal over een fictief personage, de jonge man Jason die 'walkabout' gaat in de bush om tot zelfinzicht te komen. Tenslotte wordt de schrijfster er zich van bewust dat de stad waar zij woont ook de plek is waar zij haar wortels moet zoeken. Wat betekent die verstrengeling van Amsterdamse ervaringen en indrukken, waarin zij zich verbonden voelt met mensen die haar - in heden en verleden - na staan?

Om daarachter te komen moeten we het spoor van de zwanen volgen, raadselachtige gidsen naar het rijk van de verbeelding.

Elsbeth Etty in NRC Handelsblad: 'Het consequent volgehouden spel van associaties, metaforen en symboliek pakt subliem uit. Dankzij deze werkwijze krijgen de verbanden die Hella Haasse legt tussen de afzonderlijke waarnemingen en gebeurtenissen en tussen heden en verleden betekenis, een bezieling die de essentie van al haar werk vertegenwoordigt.'Recensie(s)De schrijfster (1918) is op zoek naar haar verleden. Niet alleen naar haar ouders en grootouders, maar ook naar hun leefwerelden, hun drijfveren, hun geheimen. Die zoektocht voert haar naar Duitsland, naar het vroegere Nederlands-Indië en ook naar Australië, waar haar enige broer woont. Daar gaat haar verhaal een tijdlang over in fictie, wanneer zij een zwerftocht van een jonge Australiër beschrijft, ook op zoek naar zichzelf. Tenslotte komt zij al schrijvend in Amsterdam, waar zij lang heeft gewoond, en dan realiseert zij zich hoe sterk ze zich verbonden weet met hen die haar zeer na staan en die daar ook geleefd hebben of nog leven. Naarmate haar verhaal vordert beseft de schrijfster dat in haar leven werkelijkheid en fictie moeilijk te scheiden zijn. Fictie die verbonden is met zwanen die zij steeds weer tegen komt. Dat prikkelt haar: zij wil verder komen dan de werkelijkheid. Hella Haasse heeft zo in een mengeling van autobiografisch, verhalend en essayistisch proza een tot nadenken stemmend, levensecht boek geschreven. Formaat 19 x 12 cm. Vooraangeboden op a.i. 97-39-072-0.
(Biblion recensie, Drs. K. de Jong Ozn.)

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1) Haasse, Hella S. - Zwanen schieten (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.