Collectief - collection as a character, the collection of MUH

Schrijver:
Titel: collection as a character, the collection of MUHKA HET KARAKTER VAN EEN COLLECTIE, Het collectieboek Het karakter van een collectie. THE COLLECTION AS A CHARACTER
Uitgever: Antwerp, Muhka, 2014
Bijzonderheden: Bound hardcover - gebonden, hardcover, 290pp in-folio, 43 x 30 cm in DUTCH and ENGLISH. Fine copy. Including an index. Illustrated. ISBN 9789072828477.
Prijs: € 55,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
The Collection as a Character will reflect the current priorities of the M-HKA collection: to evaluate the avant-garde tradition of Antwerp, to explore the new multi-polar world order, to discuss the nature of images today, to articulate the importance of the performative and the socialy-engaged in contemporary art. Het karakter van een collectie zal de huidige prioriteiten van de M-HKA-collectie weergeven: de evaluatie van de avant-gardetraditie van Antwerpen; de verkenning van de nieuwe wereldorde met meerdere kernen; de discussie over de huidige aard van beelden; de articulatie van het belang van het performatieve karakter en het sociaal-geengageerde in hedendaagse kunst.Het karakter van een collectie is een poging om onze verzameling te herbekijken na 25 jaar van spontane creativiteit: visies verwoord door krachtige persoonlijkheden, kansen die zich aandienen, beperkingen die inspireren tot innovatieve oplossingen. De tentoonstelling wil dus, met andere woorden, het karakter van de M-HKA-collectie schetsen zoals dat is gevormd door de manier waarop een hedendaagse instelling kunst verzamelt.
De sleutel tot die karakterschets van onze collectie is het ensemble: een coherente groep van werken die, zowel in kwantitatief als in kwalitatief opzicht, belangwekkend genoeg is om te worden gezien als meer dan een aantal werken of series van werken door deze of gene kunstenaar. M-HKA Ensembles is ook de naam van onze online digitale databank (ensembles.org). Deze tentoonstelling en het begeleidende boek presenteren een twintigtal ensembles die ons helpen om de collectie van het M-HKA te begrijpen. Er horen ensembles bij met werk van prominente Vlaamse kunstenaars zoals Vaast Colson, Luc Deleu, Jan Fabre, Toon Tersas, Luc Tuymans en Panamarenko ? een bijzonder geval omwille van de schenking aan het M-HKA van zijn vroegere huis en studio in de Antwerpse Biekorfstraat. M-HKA heeft ook belangrijke ensembles van kunstenaars uit andere delen van de wereld, onder wie James Lee Byars, Jimmie Durham, C.K. Rajan en een aantal kunstenaars uit de vroegere Sovjet-Unie, India, China en Noord-Afrika. En er zijn andersoortige ensembles, zoals de Vrielynck Collectie, met voorwerpen uit de voorgeschiedenis van de cinema, of het archief uit de jaren 1970 van het Internationaal Cultureel Centrum (ICC) in Antwerpen.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Collectief - collection as a character,   the collection of MUHKA  HET KARAKTER VAN EEN COLLECTIE,  Het collectieboek Het karakter van een collectie. THE COLLECTION AS A CHARACTER

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.