LEO BLOKHUIS - City to City - steden en hun muziek in liedjes en lijst

Schrijver:
Titel: LEO BLOKHUIS - City to City - steden en hun muziek in liedjes en lijstjes - uitg. Ambo, 205 blz.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: gesigneerd door Leo Blokhuis
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"In 1953 richt Sam Phillips in Memphis het Sun-label op, waar vervolgens de rock-n'roll van Elvis Presley de wereld verovert. In 1957 bloeit in Parijs, onder het goedkeurend oog van Édith Piaf, het chanson als nooit tevoren. In 1961 arriveert de jonge Bob Dylan op een koude wintermorgen in de New Yorkse wijk Greenwich Village, waar hij als songwriter de folkscene een beslissende impuls zal geven. In Den Haag zingt in 1969 Mariska Veres 'Venus', waarmee de Nederlandse rock internationaal doorbreekt.
In City to City covert Leo Blokhuis een kleine twintig jaar popgeschiedenis op een reis langs de steden waar het gebeurde. Zo schrijft hij onder andere over het Detroit van Tamla Motown, het San Francisco van The Grateful Dead, het Liverpool van The Beatles en de Mersey beat, het Londen van The Who en het Los Angeles van Linda Ronstadt en The Eagles.
Met groot enthousiasme vertelt Blokhuis over de liedjes die het verschil maakten, én vertelt hij de verhalen van de mensen achter de liedjes – van bekende sterren tot miskende genieën. Het resultaat is een prachtig vormgegeven lees- en bladerboek dat aanzet tot verder lezen, luisteren en ontdekken.
Na Grijsgedraaid* en Het Plaatjesboek** komt de inmiddels bekende Nederlander Leo Blokhuis met weer een andere invalshoek voor zijn verhalen over de popgeschiedenis. Dit keer reist hij langs een aantal steden die muziekgeschiedenis schreven tussen 1953 en 1971. Onder andere Parijs (chansons), Liverpool (Mersey beat) en San Francisco (Summer of love). Met zijn enthousiasme en kennis van zaken vertelt hij over de artiesten die onderscheidend waren en plaatst hij de bloeitijd van die bepalende steden in de maatschappelijke context. Tussen alle bekende namen noemt Blokhuis soms vergeten artiesten waar je als minder wetende lezer niet anders dan nieuwsgierig naar kan raken. Want hoe klinkt de te vroeg overleden singer-songwriter Judee Sill uit het hoofdstuk Los Angeles 1971? Blokhuis schrijft zoals de ideale leraar doceert: boeiend, informatief en verluchtigd met persoonlijke herinneringen. Ook dit boek is weer speels opgemaakt door Blokhuis zelf en rijk geillustreerd met foto's, plattegrondjes, afbeeldingen van memorabilia en verrassende top-tienen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - LEO BLOKHUIS - City to City - steden en hun muziek in liedjes en lijstjes - uitg. Ambo, 205 blz.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VOL-DE-VENT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VOL-DE-VENT
  • Na uw bestelling ontvangen u en VOL-DE-VENT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VOL-DE-VENT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VOL-DE-VENT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.