HUISMAN, JAAP [TEKST] / KRAMER, LUUK [FOTOGRAFIE] - Onzichtbaar

Schrijver:
Titel: Onzichtbaar Amsterdam. De ingenieurs van de stad.
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Thoth, Bussum. 2008. Eerste druk. Gebonden (harde band). Gekartonneerd.
Bijzonderheden: Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.
Prijs: € 17,00
Verzendkosten: € 7,95 (binnen Nederland)
Meer info:
HUISMAN, JAAP [TEKST] / KRAMER, LUUK [FOTOGRAFIE]
Onzichtbaar Amsterdam. De ingenieurs van de stad.


Uitgeverij Thoth, Bussum. 2008. Eerste druk. Gebonden (harde band). Gekartonneerd. 224 pp. 25 x 31 x 2,75 cm. 1570 gr. Samenstelling Sacha Stolp. ISBN-13 9789068684612. Met 250 illustraties grotendeels in kleur. Afbeelding voorzijde omslag Proefeiland IJburg. Afbeelding achterzijde omslag Rietlandpark van de IJtram in aanbouw.


Het bovengrondse Amsterdam kan alleen maar schitteren dankzij een solide fundament, zeker gezien de slappe ondergrond waarop de stad ooit is gesticht. Juist in die ondergrond ligt de sleutel tot het geheim van Amsterdam: daarin zijn de palen geslagen waarop de overgrote meerderheid van de panden rusten. Bruggen, verankerd met landhoofden maken het eilandenrijk dat de stad feitelijk is toegankelijk. Waterkeringen, waarvan de meeste onzichtbaar zijn, voorkomen dat de tientallen polders waaruit Amsterdam ook nog eens bestaat, onderlopen.

In het laatste decennium is het veen in beweging gekomen. En hoe. De aanleg van de Noord/Zuidlijn, de stichting van IJburg, de metamorfose van Amsterdam-Zuidoost en de ontwikkeling van de Zuidas illustreren hoe een historische metropool levendig kan zijn - niet terend op het verleden alleen. Bij al deze megaprojecten is Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) betrokken; adviserend, regisserend dan wel ontwerpend. In Onzichtbaar Amsterdam beschrijft Jaap Huisman de reikwijdte van deze projecten, de innovatie en de complexiteit ervan. Terwijl er aan de stad gebouwd wordt, is de bereikbaarheid in het geding - ook een onderwerp waarover IBA zich buigt. Hoe kunnen bewoners hun huizen bereiken, hoe wordt het verkeer geleid terwijl er gewerkt wordt aan metrostations? Door de bouw kan de stad zich weliswaar vernieuwen, het klimaat moet wel leefbaar zijn. Is er, met andere woorden, leven mogelijk achter bouwhekken en stootblokken? Onzichtbaar Amsterdam is een tocht langs als die bijzondere projecten en opent een wereld die voor velen onbekend is. Het boek laat momenten zien waarop geschiedenis wordt geschreven - de oorsprong van IJburg is zo'n moment. Hoe wordt het Zeeburgereiland tot een woonwijk klaargestoomd? Maar ook: hoe valt er een Groene As ter realiseren aan de westrand van de stad die ruimte biedt aan kleine flora en fauna? Dat en meer is de ontdekkingsreis die dit boek over de ingenieurs van Amsterdam in beeld brengt.

Het Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) is betrokken bij alle grote(re) infrastructurele projecten in Amsterdam. De laatste jaren vinden de meest opzienbarende projecten plaats onder de grond, maar het werk strekt zich uit van de Noord/Zuidlijn en de aanleg van IJburg tot het herprofileren van straten en de aanleg van een ecologisch lint in samenwerking met Amstelveen en Haarlemmermeer. De auteur beschrijft de complexiteit en innovatie van een aantal van die projecten. Hij benadrukt de noodzaak van al die plannen en probeert duidelijk te maken dat het geen feestje van civiel ingenieurs is, maar die indruk blijft wel bestaan; de opwinding en het enthousiasme over al die knappe technische staaltjes spat van de pagina's af. Beschreven worden o.a. het Zeeburgereiland, de Zuidas, het Polderweggebied en de Bijlmer. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan toekomstplannen, waaronder dat van de Metropoolregio waarbij Amsterdam en Almere met elkaar verbonden worden. Goed leesbaar verhaal met veel anekdotes uit de praktijk. Bevat heel veel prachtige, grote kleurenfoto's. - Jeanine Deckers


Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.


BOOKNUMBER: 621
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

HUISMAN, JAAP [TEKST] / KRAMER, LUUK [FOTOGRAFIE] - Onzichtbaar Amsterdam. De ingenieurs van de stad. HUISMAN, JAAP [TEKST] / KRAMER, LUUK [FOTOGRAFIE] - Onzichtbaar Amsterdam. De ingenieurs van de stad.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.