Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

McEwan, Ian - Zaterdag

Schrijver:
Titel: Zaterdag
ISBN: 9789061697473
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Bijzonderheden: 2009, 327 pp. Gebonden, met stofomslag
Prijs: € 7,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw. Ian McEwan (1948), winnaar van de Booker Prize, is een van de meest gerenommeerde Engelse schrijvers van dit moment. Zijn werk wordt wereldwijd in bijna 40 talen gepubliceerd. Zaterdag: "Ontzagwekkend literair meesterschap", aldus de Volkskrant: "weinig auteurs formuleren zo raak, zo zeldzaam precies. Verbluffend." "De beste McEwan tot nu toe", Het Parool. "Zonder enig beding het boek waarmee Ian McEwan de rest van zijn toch al niet geringe oeuvre overtreft." Vrij Nederland.

Het verschijnen van Zaterdag betekende voor Ian McEwan, die op dat moment al meer dan tien boeken gepubliceerd had, zijn doorbraak naar het grote publiek. Inmiddels behoort hij tot de absolute top van de wereldliteratuur, gewaardeerd door collega’s en geliefd bij ontelbaar veel lezers.

In Zaterdag wordt het voorspelbare en rustige leven van Henry Perowne – echtgenoot, vader en succesvol neurochirurg– ruw verstoord door een schijnbaar klein ongeluk, dat vérstrekkende gevolgen zal hebben.

Op 15 februari 2003, de dag dat in Londen wordt gedemonstreerd tegen de naderende inval in Irak, ziet neurochirurg Henry Perowne ‘s ochtends vroeg een vliegtuig met brandende motor boven de stad. Angstgevoelens komen bij hem op: nadert hier de aanval op onze manier van leven die, aldus regeringsleiders, sinds 11 september 2001 onvermijdelijk is? Aan het eind van de dag zal de dreiging op heel andere wijze dan Henry zich kon voorstellen reëel worden, als het kwaad zijn huis binnendringt. Indringend toont McEwan hoe de westerse samenleving moet leven met het besef dat er iets vreselijks zal gebeuren. Tegenover het kwaad plaatst hij zijn geloof in de kracht van de literatuur en van de liefde van mensen voor elkaar, als enig houvast. Behalve een boek over de tijdgeest is dit ook een mooi gecomponeerde en genuanceerde roman, met fraaie personages. Hoewel de tijd traag verstrijkt, houdt McEwan de lezer in zijn ban door zijn vermogen om spannende scènes op te bouwen. De vele medische termen staan het leesplezier niet in de weg. Een topper in de Engelse literatuur.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.