Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Baigent, Michael - Het Jezus Mysterie. Onthulling van het groot

Schrijver:
Titel: Het Jezus Mysterie. Onthulling van het grootste geheim uit de geschiedenis
ISBN: 9789021582269
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Bijzonderheden: 2006, 319 pp. Paperback
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw, ongelezen. Twintig jaar geleden verrasten Michael Baigent en zijn collega's de wereld met hun theorie dat Jezus en Maria Magdalena getrouwd waren en kinderen hadden gekregen, en dat hun bloedlijn nog altijd bestond. Dat boek, Het Heilige Bloed en de Heilige Graal (geschreven met Henry Lincoln en Richard Leigh) werd wereldwijd een bestseller en was een van de belangrijkste bronnen voor Dan Browns boek De Da Vinci Code.

Nu laat Michael Baigent zien wat de laatste twee decennia aan onderzoek en nieuw bewijsmateriaal heeft opgeleverd, en neemt hij u mee op zijn zoektocht langs archeologische vindplaatsen en malafide kunst-handelaars. schetst Michael Baigent een levendig beeld van de politieke situatie in Jezus' tijd, en volgt hij een spoor dat bewijst dat Jezus de kruisiging heeft overleefd, waarmee hij het leven van Jezus in een geheel nieuw perspectief plaatst.

Baigent actualiseert in Het Jezus Mysterie enkele basisaannamen uit 'Het heilige boek en de heilige graal', zoals de 'Jezus bloedlijn theorie'. Speerpunt blijft de ondergraving van de kerkelijk mythologische weergave van Jezus (Christus) ten faveure van de historisch menselijke voorstelling van hem. Hij reconstrueert de politiek religieuze context van de eerste eeuw: van de geschiedenis van het messiaanse jodendom/ vroege christendom, via (archeologische vondsten rond) Egyptische wederopstandingsriten (Jezus zou in Egypte zijn geinitieerd) tot en met talrijke schriftbronnen en interpretaties. De 'onthulling' betreft twee niet verifieerbare documenten: een uit de derde hand waaruit moet blijken dat Jezus de kruisiging overleefde en in 45 n.Chr nog leefde, en twee in het Aramees geschreven brieven aan het Joods Gerechtshof uit 34 n. Chr. waarin een 'Messias van de kinderen van Israel' zich verweert tegen de aanklacht van blasfemie met het argument dat hij niet de geincarneerde zoon van God is, maar bedoelde dat de geest van God in hem gevaren was. Een intrigerend en zeker voor christenen zeer controversieel boek. Met een katern (30 p.) kleurenfoto's, tijdstabellen, noten, bibliografie en register.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.