Korver, A.P.E. - Sarekat Islam 1912-1916. Opkomst, bloei en str

Schrijver:
Titel: Sarekat Islam 1912-1916. Opkomst, bloei en structuur van Indonesië's eerste massabeweging.
Taal: Nederlands
Uitgever: Historisch Seminarium, Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1982, 285 blz. Ex-libris op binnenzijde voorkaft. Roestvlekjes op de snede.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Sarekat Islam (SI) was in het koloniale Indië de eerste politieke partij die een massale aanhang bezat. Opgericht in 1912 telde de SI na enkele jaren 800.000 leden. De gemeenschappelijke Islam trok leden uit geheel Nederlands Indië. De bijdrage aan de emancipatie van het Indonesische volk en aan de verandering van de koloniale, serviele mentaliteit was van groot belang. Dit proefschrift is een uiterst gedetailleerde studie, op basis van vooral regeringsarchivalia en persoverzichten, van de eerste en succesvolste jaren van de SI. Na een algemeen overzicht analyseert Korver de rol van de Islam, het praktische partijwerk, de organisatie en verbreiding, de sociale kenmerken van leiders en leden en de irreële verwachtingen en vijandige uitbarstingen van de oncontroleerbare ledenmassa.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.