Swetschinski, Daniel M. ; Julie-Marthe Cohen ; Stephen Hartog ; Irene

Schrijver:
Titel: Orphan objects. Facets of the textiles collection of the Joods Historisch Museum, Amsterdam.
Taal: Engels
Uitgever: Joods Historisch Museum, Amsterdam / Waanders, Zwolle
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1997, 248 blz. Engelstalig. Met kleurenfoto's en een index.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Daniel Swetschinski schreef samen met enkele andere auteurs dit minutieus gedocumenteerd en prachtig geïllustreerde boek over de textielcollectie van het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het boek dient tevens als catalogus bij de zomertentoonstelling van 1997. Het meeste materiaal draagt een godsdienstig-ritueel karakter: fraai geborduurde parochot - voorhangsels voor de kast met torarollen -, toramantels, besnijdeniskussens, met de grootste zorg vervaardigd en vaak voorzien van opschriften die iets mededelen over de eigenaar. Het evenwicht tussen illustraties en tekst geeft aan dit boek een extra dimensie. Een damasten torawikkel uit Enkhuizen gaat vergezeld van een tien pagina's lange 'onvoltooide kroniek' van die gemeente; poppenkleertjes leiden tot de geschiedenis van het joodse jongensweeshuis. Aangrijpend zijn schamele restanten uit de kampen: een geborduurde ceintuur, een broche van geborduurd katoen, een bagagelabel.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.