Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Pieters, Din en Nicky Louise Banning en Rozanne de Bruijne - He

Schrijver:
Titel: Het Nederlandse Kunst Boek
ISBN: 9789462581104
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Bijzonderheden: 2015, 360pp, Gebonden, rijk geïllustreerd
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw, ongelezen.
Zes eeuwen aan Nederlandse kunst. Din Pieters, oud-hoofdredacteur van Museumtijdschrift, selecteerde uit Nederlandse museumcollecties topwerken van ruim 300 schilders, beeldhouwers en fotografen. De kunstwerken, voorzien van uitgebreide toelichtingen, bieden de lezer een onmisbaar overzicht van de Nederlandse kunst in haar volledigheid. Van Karel Appel tot Jeroen Bosch, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout - het zijn allemaal hoogtepunten uit de beeldende kunst die door de auteur voor dit boek werden geselecteerd.

Een overzicht van de Nederlandse kunst van de Middeleeuwen tot nu. De schilderijen, beeldhouwwerken en foto's geven het tijdsbeeld weer. Per pagina wordt een kunstwerk beschreven dat model staat voor de tijdsperiode, waarbij ook de betekenis van de kunstenaar voor zijn tijd is weergegeven. Ook is vermeld in welk museum het kunstwerk te bezichtigen is. Ruim driehonderd kunstwerken zijn op deze manier beschreven.

Een mooi vormgegeven en gevarieerd boek qua objectkeuze. Het boek is overzichtelijk – de kunstwerken staan in chronologische volgorde –, de kleuren zijn perfect en de gegeven informatie is relevant. Een boek voor iedereen die iets meer wil weten over de Nederlandse kunst. Het zal zeker aansporen om een museum te gaan bezoeken om de kunstwerken in het echt te gaan bekijken. Het boek is ontstaan uit de samenwerking van samenstelster en auteur Din Pieters, auteur Nicky Louise van Banning en co-auteur Rozanne de Bruijne, die allen hun sporen hebben verdiend in de kunst als kunsthistorica en/of journaliste.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.