Linnemann, Dr. Eta - Wetenschap of vooroordeel? Het fiasco van

Schrijver:
Titel: Wetenschap of vooroordeel? Het fiasco van de historisch-kritische bijbelwetenschap
ISBN: 9789024209200
Uitgever: Uitgeverij Kok Kampen 1e druk 1987 9789024209200
Bijzonderheden: paperback 160pp. in goede staat
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Enige tijd geleden deed de nieuwstestamentica Linnemann van zich spreken door haar overstap van de (verlichte) historisch-kritische bijbelwetenschap naar een fundamentalistische bijbelinterpretatie. In dit geschrift legt zij daarvan verantwoording af vanuit een consequent dualisme tussen geloof en wetenschap. Dit omdat aan wetenschap filosofische keuzen voorafgaan die strijdig zijn met de fundamentalistische opvatting dat de bijbel identiek is aan Gods Woord. Toont zij hiermee "het fiasco van de historisch-kritische bijbelwetenschap" (ondertitel) aan? Voor de wetenschapper natuurlijk niet. Voor gelovigen buiten haar eigen kring al evenmin. Die erkennen het primaat van het verstand in het verstaan van de bijbel met een theologie waarin geloof en wereld niet tegen elkaar uitgespeeld worden. Het is fascinerend te lezen hoe iemand zo rigoureus kan afrekenen met het eigen verleden.
Linneman
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Linnemann, Dr. Eta - Wetenschap of vooroordeel? Het fiasco van de historisch-kritische bijbelwetenschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.