Vloten, Francisca van - Het kostelijckst van al. Een schets van

Schrijver:
Titel: Het kostelijckst van al. Een schets van Johannes van Vloten.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ypse-fecit, Deventer
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1991, 156 blz. Met foto's. Opdracht op schutblad.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De veelzijdige publicist Johannes van Vloten (1818-1883) heeft het zijn tijdgenoten niet gemakkelijk gemaakt. Telkenmale slaagde hij er weer in met zijn scherpe pen mensen te treffen. De hooggeleerde Matthias de Vries, redacteur van het Woordenboek der Nederlandsche Taal, door hem smalend 'het Leidsche De Vriesjen' genoemd, was slechts een van de velen die zich het doelwit wisten van zijn kritiek. En ofschoon deze op zich vaak zeer terecht was, was de wijze waarop ze werd geuit er meestal de oorzaak van dat niet de inhoud, maar de vorm alle aandacht kreeg. Francisca van Vloten, zijn achterachterkleindochter, probeert hem recht te doen in de biografische schets die iets minder dan de helft van deze uitgave beslaat en door middel van een quasi-interview (naar het voorbeeld van Marita Mathijsen) waarin hij zijn opvattingen op verschillende terreinen uiteen kan zetten. Zijn stijl kan men leren kennen uit een redevoering en drie artikelen die zij, voorzien van annotaties, tussen schets en vraaggesprek in heeft geplaatst.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.