Schmidt Annie M.G. - Ibbeltje Met tekeningen van Fiep westerd

Schrijver:
Titel: Ibbeltje Met tekeningen van Fiep westerdorp
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido Amsterdam
Bijzonderheden: Hardcover in redelijk goede staat
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Er is door een kind voor in op het schudblad gekrabbelt met pen Het boek zit verder goed in elkaar.

Wat is de overeenkomst tussen Malala en Anne Frank? Ze hebben beiden de ogen van de wereld geopend. Ze hebben ons gewezen op het onrecht dat hun en andere kinderen wordt aangedaan. Malala is doelbewust ten strijde getrokken voor haar recht op onderwijs. Anne Frank is ongewild een symbool geworden van het effect dat oorlog heeft op het leven van kinderen. Het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’ beschrijft twintig kinderen die de aandacht hebben gevestigd op ernstige problemen in onze maatschappij en die een bijdrage hebben geleverd aan de oplossing. Als kind hebben ze onze wereld een klein beetje ten goede gekeerd.

Kinderen als Iqbal Masih, Andrew Adansi, Ishmael Beah en Nujood Ali hebben hun stem laten horen over kinderarbeid, discriminatie, kindhuwelijken, armoede, uitsluiting van onderwijs, oorlog, ziekten en hongersnood. Ze zijn gehoord, ondanks of misschien juist dankzij hun jonge leeftijd. Kim Phuc, Ruby Bridges, Nkosi Johnson en Helen Keller hebben zich niet in hun lot geschikt en de strijd aangebonden. Andere kinderen en volwassenen putten inspiratie uit hun doorzettingsvermogen.

Wie zijn deze kinderen? Wat hebben ze gedaan, waarom en wat heeft hen geïnspireerd? Wat is het effect van hun daden en wat moet er nog worden gedaan? Kinderen die de wereld hebben veranderd geeft de kinderen een stem. Hun verhalen stellen een voorbeeld en tonen aan: verandering is wel degelijk mogelijk, het heeft zin om op te staan tegen onrecht - of je nu kind bent of volwassene. Dat is de les die we van hen kunnen leren.

‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’ verschijnt 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag.

Recensie(s)
Verhalen over twintig kinderen die een dramatische wending in hun leven meemaakten, een ernstige ziekte overwonnen of in actie kwamen tegen onderdrukking, discriminatie en ander onrecht. Allen verwierven daarmee in meer of mindere mate bekendheid. Anne Frank is natuurlijk wereldberoemd en ook het meisje Malala Yousafzas is over de hele wereld befaamd nadat ze een aanslag van de taliban overleefde. Maar ook is er een verhaal over bijvoorbeeld Ishmael Beah, die kindsoldaat was in Siërra Leone en zich nu inzet voor jonge lotgenoten. Het boek is geschreven door een team van Nederlandse historici en verschijnt ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het VN-kinderverdrag. Geïllustreerd met kleurenfoto's
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.